Fazerin uusissa karkkipusseissa on virheellisiä karkkeja – vaikuttavatko ”mokaerät” hintaan? - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Fazerin uusissa karkkipusseissa on virheellisiä karkkeja – vaikuttavatko ”mokaerät” hintaan?

Fazer tuo Prismoihin karkkipusseja, joiden sisältö olisi ennen mennyt hävikkiin. Karkit voivat olla virheellisiä esimerkiksi kokonsa tai värin puolesta.

Tavallinen kuluttaja ei välttämättä huomaa, että karkkipussin makeisissa olisi ulkoisia laatuvirheitä.­

16.9.2019 14:53

Fazer kertoo tuovansa pilottituotteen Prismoihin lokakuussa. Kyseessä on karkkipussi, jossa on tuotantolinjoilla virheelliseksi määriteltäviä makeisia. Niissä voi olla esimerkiksi ulkoisia laatuvirheitä, kuten väärä väri tai koko. Vastaavat makeiset ovat aiemmin menneet uusiokäyttöön tai hävikiksi.

Jokaisen Makea Moka -nimeä kantavan pussin sisältö on siis erilainen. Niissä on tuotteita Aarrearkusta, Tutti Frutista, Remixistä, Pantterista ja Ässästä. Suklaamakeisia tai maitoa sisältäviä karkkeja pusseissa ei ole. Pusseista saattaa löytyä normaalia pienempiä, sokerisempia tai toiseen karkkiin kiinni tarttuneita, tiedotteessa kuvaillaan.

Taustalla on Fazerin tavoite minimoida ruoantuotannon negatiivisia ympäristövaikutuksia. Hävikin vähentäminen on yksi keinoista.

– Me näemme ruoan ratkaisuna, ja uskomme, että jokaisella teolla on merkitys, vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa sanoo tiedotteessa.

– Konseptin ansiosta Lappeenrannan makeistehtaamme ruokahävikki pienenee merkittävästi.

Fazer: Vaikuttaa kilohintaan

”Mokakarkit” myydään 300 gramman pakkauksissa. Tiedotteessa kerrotaan, että ne pakataan kerran kuukaudessa ja pussit rakentuvat 88 mahdollisesta karkkikomponetista. Tavoitteena on, että pusseissa olisi 5-6 erilaista makeista.

Kysyimme Fazerilta, vaikuttaako karkkien virheellisyys hintaan? Fazerin viestintäjohtaja Liisa Eerolan mukaan se vaikuttaa kilohintaan.

Esimerkiksi Fazerin vierailukeskuksessa yksi 300:n grammaan Makea Moka -pussi maksaa 1,55 euroa. Vertailun vuoksi, monet 170-180 gramman karkkipussit ovat aikalailla samoissa hinnoissa.

Prismojen hintoja karkkipussille ei kuitenkaan vielä kerrota.

– Tuote on tulossa myyntiin Prismoihin 7. lokakuuta alkaen. Emme kommentoi tulevia myyntihintoja, SOK:n viestinnästä kerrotaan.

Karkkipussit ovat Lappeenrannan makeistehtaalta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit