Helsinkiin avautuu kuukauden sisällä yli 70 uutta ravintolaa ostoskeskuksiin – nämä löytyvät kohta Triplasta ja Kaaresta - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Helsinkiin avautuu kuukauden sisällä yli 70 uutta ravintolaa ostoskeskuksiin – nämä löytyvät kohta Triplasta ja Kaaresta

Triplasta tulee tuhansien ihmisten työpaikka.

Triplasta tulee tuhansien ihmisten työpaikka.

Julkaistu: 13.9.2019 15:40

Pasilan jättihankkeen Triplan avajaisia vietetään jo reilun kuukauden päästä. Kauppakeskus Kaaressa avataan ensi viikolla uusi ravintolamaailma. Koostimme ostoskeskusten ravintolatarjontaa.

Pasilaan nouseva Tripla avataan hieman reilun kuukauden päästä. Jättihanke tuo uusiin tiloihin juna-aseman, kauppojen, elokuvateatterin, hotellin ja toimistotilojen lisäksi myös valtavasti ravintoloita.

– Triplaan tulee reilu 60 ravintolaa, yhteensä 8000 asiakaspaikkaa, kaupallinen kehitysjohtaja Pirjo Aalto kertoo Ilta-Sanomille.

– Ravintolat ja kahvilat käsittävät tiloista noin tai alle kolmanneksen, liiketilojen määrästä 30 prosenttia, hän kertoo.

Tarjonnassa on kahviloita, fast food -paikkoja, pubeja ja ruokaravintoloita. Pirjo Aalto kertoo, että Triplaan tulee kauppojen ja toimistotilojen kautta 6000–7000 työpaikkaa. Runsas ravintolatarjonta palvelee muiden kauppakeskuksen asiakkaiden lisäksi myös heitä.

Havainnekuvaa Triplasta.

Havainnekuvaa Triplasta.

– Toimistotiloissa ei ole tiloja henkilöstöravintoloille, lisäksi tulevassa hotellissa ei ole ravintolaa aamiaisravintolan lisäksi, vaan Triplan ravintolat palvelevat tiloissa työskenteleviä ja hotellivieraita.

Ravintoloita ja kahviloita tulee olemaan kaikissa kerroksissa. Viidennen kerroksen näköalaa hyödyntävät muun muassa siellä sijaitsevat ruokaravintolat.

– Esimerkiksi toiseen kerrokseen tulee tarjontaa niille, jotka kaipaavat nopeasti syötävää. Alueella on useita toimijoita ja ravintoloiden asiakkaille on yhteinen istuskelualue.

Ravintoloita ja kahviloita tulee Triplan kaikkiin kerroksiin.

Ravintoloita ja kahviloita tulee Triplan kaikkiin kerroksiin.

Pirjo Aalto kertoo, että Triplassa on huomioitu helppo suunnistettavuus.

– Olemme tehneet kaksi vuotta työtä navigoitavuuden eteen, sillä kyseessä on iso kokonaisuus. Tilojen tulee olla selkeitä. Jokaisessa kerroksessa on oma tunnelmansa, ja suunnistaminen on tehty helpoksi vertikaalisten aukkojen avulla.

Yksi Triplan tulevista ravintoloista on Hello Gorgeous.

Kyse on aiemmin tänä vuonna Kaisaniemeen avatun Hello Strangersin sisarravintolasta. Hello Gorgeous on Kespron sivujen mukaan suunnattu aikuiselle bisnesväelle. Sen vetonaula tulee olemaan 200-paikkainen kattoterassi, jonne aurinko paistaa koko päivän. Terassi avataan ensi keväänä.

City-lehden mukaan Hello Gorgeous tarjoaa laadukasta lounasta ja iltamenun. Ravintolassa on myös baari. Ruoasta vastaa keittiömestari Tom Hudson.

Triplan verkkosivujen mukaan esimerkiksi nämä ravintolat ja kahvilat ovat varanneet paikkansa Triplasta:

O’Learys

The Avocado cafeteria

Bakery Manteli

Bangkok 9

Brokadi ravintola

Cantico Italia

Ciao!Caffe

Deli Rasoi Indian Cuisine

Gateau artesaanileipomi

Colos Italy

Hanko Sushi

John´s Coffee

Italia Cafe & Delicatessen

Onam

Pancho Villa

Roasberg coffee, lunch & wine

Sieni bar & Lounge

Sis. Deli + Cafe

Soupie

Tower wine & craft beer

Signor Smith trattoria & birreria

Bierhaus

Luckiefun’s

Pizza Hut

Pizzarium

Friends & brgrs

Capperi

Pupu

Tortilla House

Street Gastro

Story

Tokumaru

Hesburger

Fafa’s

Arnolds

Picnic

Subway

Robert’s Coffee

Salaattiasema

Espresso House

Fazer Café

Triplan avajaisia vietetään 17. lokakuuta.

Kaareen uusi ravintolamaailma

Helsinki saa jo ennen Triplaa uusia kauppakeskusravintoloita. Kannelmäessä sijaitseva Kauppakeskus Kaari avaa ensi viikolla uuden ravintolamaailman. Avajaisia vietetään 17. syyskuuta.

Kauppakeskuksen ensimmäiseen kerrokseen luotiin oma ravintolamaailmansa, joka tulee kulkemaan nimellä Kaaren kulma.

Kauppakeskuksen verkkosivuilla kerrotaan, että tilasta haluttiin tehdä aiempaa valoisampi ja yhtenäisempi. Ravintolamaailma tarjoilee monenlaista ruokaa take awaysta ravintolaillalliseen.

Ravintoloiden läheisyyteen tulee myös leikkihuone lapsille.

Kotiruokaa, kodikkuutta ja aurinkoterassi, mutta pelottaako Tripla?

Ravintola Sävel tunnetaan Hakaniemessä sijaitsevasta ravintolasta, lisäksi toinen Sävel sijaitsee Töölössä. Siksi voikin yllättää, että pian se löytyy myös Kannelmäessä sijaitsevasta ostoskeskuksesta.

CMB ravintoloiden ravintolatoimenjohtaja Maarit Karjalainen kertoo, että kannelmäkeläiset toivoivat Sävelen tulemista alueelle. Viralliseltakin nimeltään Kantsun Sävel on yksi kiinnostava ravintolamaailman tulokkaista.

– Sävelen on tarkoitus edustaa paikallista, rentoa ravintolaa. Ruokatarjonnassa tulee olemaan tuttuja makuja Hakaniemen Sävelestä, ja tarjonnassa korostuu mutkattomuus sekä kotiruoka. Suomalaisia, perinteisiä makuja.

Ravintolan tunnelmaa kuvaillaan kodikkaaksi, yhteiseksi olohuoneeksi. Sävelessä on myös laaja olutvalikoima. Ravintolassa on lisäksi terassi, jonka lupaus on terassikelien palattua pitkään paistava aurinko. Sävel palvelee myös iltaisin.

Kaaressa tiedostetaan Triplan tuleminen, eikä sen mahdollista vaikutusta voi tietenkään väheksyä.

– Me uskomme omaan juttuumme ja paikalliseen tunnelmaan, Karjalainen toteaa silti.

Kaaren ravintolamaailmassa avaavat:

BangCook

Cafe Cakehouse

Coffee House

Fafa's

Kamu-Kebab

Konnichiwa

Kotipizza

One Bowl

Sesonkipuoti

Spaghetteria

Kantsun Sävel

Luonnoskuva Kaaren ravintolamaailmasta.

Luonnoskuva Kaaren ravintolamaailmasta.

Lähteet: Yit, Kauppakeskus Kaari, Kespro

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit