Taru teki täydellisen jälkiruoan – kolmen kerroksen marjaherkku ei ole liian makea

Julkaistu:

Pullahiiri
Pohjana pannacotta, täytteenä raikas marjakerros ja kruununa marenkipilvi. Tämä jälkiruoka on puhdasta rakkautta.
Herkullinen kolmen kerroksen marjajälkiruoka on ihanan raikas, mutta samalla makea kokonaisuus. Pohjalla on herkullinen vaniljainen pannacotta, joka yhdistyy mukavasti raikkaisiin marjoihin sekä makeaan marenkiin.

Nämä kolme kerrosta muodostavat yhdessä täydellisen jälkiruoan.

Vaniljaista makua jälkiruokaan tuo aito vaniljatanko, joka keitetään pannacottan joukossa. Marenki kannattaa valmistaa jälkiruokien päälle juuri ennen tarjoilua, niin se on parhaimmillaan.

Marenkivaahto on ihanan pehmeä viimeistely tälle herkullisen makuiselle jälkiruokakokonaisuudelle. Voit pursottaa tai lusikoida marengin reilulla kädellä marjojen päälle.

Paahtamisen voit tehdä joko kaasupolttimella tai nopeasti uunissa kuuman grillivastuksen alla.


Herkullinen kolmen kerroksen marjajälkiruoka (4 annosta)

Pannacotta:

3 dl maitoa

1 dl kermaa

3 rkl sokeria

1/2 vaniljatanko

3 liivatelehteä

noin 200 g tuoreita marjoja

Marenkivaahto:

2 valkuaista

1 dl sokeria

Valmistusohjeet

 1. Valmista ensimmäiseksi pannacotta mittaamalla maito, kerma ja sokeri kattilaan.
 2. Leikkaa puolikas vaniljatanko pitkittäin kahteen osaan ja raavi veitsen terällä vaniljan siemenet tangon sisältä. Lisää siemenet sekä tangon palaset kattilaan.
 3. Laita liivatelehdet likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi.
 4. Kuumenna kattilassa olevaa seosta kiehuvan kuumaksi koko ajan sekoittaen. Siivilöi seos ja laita takaisin kattilaan. Näin saat vaniljatangon palat pois seoksesta.
 5. Kuumenna seos vielä uudestaan kiehuvaksi.
 6. Ota liivatelehdet pois kylmästä vedestä. Purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kuuman vaniljaseoksen joukkoon hyvin sekoittaen.
 7. Kun seos on tasaista, jaa se neljään lasiin tai pieneen tarjoiluastiaan. Nosta astiat jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi.
 8. Laita hyytyneen pannacottan päälle varovasti tuoreita marjoja.
 9. Valmista marenki mittaamalla vatkauskulhoon valkuaiset. Vatkaa valkuaisia ja lisäile sokeri vähitellen joukkoon. Marenkivaahto on valmis, kun se on paksua ja kiiltävän valkoista.
 10. Lusikoi vaahto pursotuspussiin ja pursota marjojen päälle. Voit myös halutessasi lusikoida marengin marjojen päälle, jos pursottaminen tuntuu haastavalta.
 11. Paahda marengin pintaa kaasupolttimella tai vaihtoehtoisesti hetken aikaa uunissa kuuman grillivastuksen alla. Ole varovainen, ettet polta marenkia.

Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen pitää Ilta-Sanomien Ruokalan sivuilla Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt