Kohun silmään joutunut suomalaisravintola sulkee ovensa Berliinissä

Julkaistu:

LOPETUS
Suomalais-saksalainen olutravintola Bryggeri Helsinki in Berlin lopettaa toimintansa Saksan pääkaupungissa 15. syyskuuta.
Suomalaisvetoinen ravintola ehti toimia vain yli vuoden Berliinin Prenzlauer Bergissä. Ravintolan toimintaan kohdistunut kampanja vaikutti asiakasmääriin niin paljon, että toiminnalle ei nähty enää jatkomahdollisuuksia.

– Ravintola joutui alkuvuodesta perusteettoman someraivon kohteeksi. Sen seurauksena myynti kääntyi keväällä laskuun, jota emme saaneet käännettyä kesän aikana riittävään nousuun. Edessä on ovien sulkeminen. Yhtiö katsoo jatkossa ravintolalle uusia vaihtoehtoja, ravintola- ja panimoyrittäjä Pekka Kääriäinen summasi.

Natseja vastustava järjestö on Bryggeri Helsingin toiminnan ajan jakanut Berliinissä lentolehtisiä, joissa se on kehottanut boikotoimaan ravintolaa. Pekka Kääriäinen on toiminut Veljesapu-Perinneyhdistys ry:n puheenjohtajana. Yhdistys on Saksan SS-joukoissa vuosina 1941–1943 palvelleiden suomalaisten vapaaehtoisten tukiyhdistys. Vastustajat leimasivat yhdistyksen SS-mieliseksi järjestöksi.

Ravintola toimi vuokrakiinteistössä, jossa on kaikkiaan 150 asiakaspaikkaa ulkotila mukaan lukien. Ravintolatoiminnasta on vastannut Saksaan perustettu yritys, josta suomalainen Rakuuna Olut omistaa puolet. Pekka Kääriäinen sekä kaksi muuta suomalaista liikemiestä ovat yrityksessä vähemmistöosakkaina.

Berliinin Bryggeri Helsingin yhteydessä on toiminut myös Kääriäisen perheen omistama suomalaisten pienpanimotuotteiden ja käsityötisleiden maahantuontiyritys Finnische Getränkehandel & Import. Ravintolan sulkeminen ei vaikuta tuontiyrityksen käytännön toimintaan.

Helsingin vanhassa keskustassa toimiva panimoravintola Bryggeri Helsinki jatkaa toimintaansa entiseen malliin – tai itse asiassa aiempaa vahvemmalla kokoonpanolla, sillä kokenut oluenpanija Mikko Salmi liittyy panimoravintolan oluenvalmistustiimiin. Päävastuun Bryggeri Helsingin oluenpanosta kantaa jatkossakin Roope Lehtoranta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt