Vaihtoehto valmiskalapuikoille – onnistuvat helposti myös itse tehtynä ja tulos on superrapea

Julkaistu:

Soppa365
Kotitekoiset kalapuikot ovat paitsi helppoja tehdä, myös ihanan rapeapintaisia ja meheviä.
Parasta kalapuikkokalaa on vaalea kala, kuten turska tai kuha. Hanki kala valmiina fileinä, poista ruodot ja puolita fileet pitkittäin.

Jos haluat oikaista tai valmistaa kalapuikot edullisemmin, voit käyttää hyvin myös pakastekalaa kuten ruodotonta turskaa tai seitiä. Pakastekalaa on helpointa leikata ja paistaa, kun se on vielä kohmeista.

Näiden kalapuikkojen rapeuden salaisuus on tuplaleivitys. Kalapalat dipataan ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja korppu- tai pankojauhoissa.

Pankojauhot ovat japanilaisia keveitä korppujauhoja, joita löytyy varmimmin isojen markettien Japani-hyllystä.

Paistaminen on yhtä nopsaa kuin valmiidenkin kalapuikkojen: muutama minuutti molemmin puolin. Katso ohje Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt