Taru teki jääkaapin jämäkermaviilistä ja aamupuuron tähteistä mahtavat pikasämpylät – tulos oli supermehevä

Julkaistu:

Pullahiiri
Taru käytti jo parasta ennen-päiväyksen nähneen kermaviilin ja aamupuuron tähteet helppoihin sämpylöihin.
Valmistin nämä pikasämpylät 9. syyskuuta alkavan Hävikkiviikon kunniaksi aamupuuron tähteistä. Lisäksi sain käytettyä näihin myös jääkaapissa pyörineen, paras ennen -päiväyksen ohi menneen kermaviilin.

Taikina ei vaadi vaivausta eikä nostatusta, koska se kohotetaan ruokasoodalla. Nämä ruokaisat sämpylät sopisivat erinomaisesti vaikka keittoruoan lisukkeeksi, retkievääksi tai välipalaksi.

Puuro ja kermaviili tekevät näistä sämpylöistä erittäin meheviä.

Jokainen meistä voisi pohtia oman ruokahävikin määrää ja omia vaikutusmahdollisuuksia sen vähentämiseen omassa keittiössä. Jos raaka-aineet ovat jo aistinvaraisesti arvioiden pilalla, tai viimeinen käyttöpäivä on jo mennyt, niin tällöin tuotteita ei tietenkään voi enää ruokaan tai leivonnaiseen lisäillä.

Leipä- ja sämpylätaikinoihin saa kivasti vaihtelevuutta lisäämällä taikinan joukkoon esimerkiksi hieman nahistuneet yrtit pieneksi pilkottuina tai juuresten ja juustojen ylimääräiset palat raastettuina.

Kurkkaa alta tämä helppo hävikkiresepti!


Pikasämpylät

5 dl sämpyläjauhojaseosta

1 ½ tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

200 g kermaviiliä

3 dl kaurapuuroa

1 dl maitoa

kaurahiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Sekoita sämpyläjauhoseos, ruokasooda sekä suola keskenään.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kermaviili, kaurapuuro sekä maito.
  3. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Annostele taikina kauhalla tai kahdella lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle kahdeksaan osaan.
  5. Ripottele päälle hieman kaurahiutaleita.
  6. Paista 200 asteessa noin 15 minuutin ajan, tai kunnes sämpylät ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä.

Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen pitää Ilta-Sanomien Ruokalan sivuilla Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt