Ei enää palaneen käryä! Täydellinen ohje lehtikaalisipseihin

Julkaistu:

Soppa365
Lehtikaalisipsit ovat ihania sellaisenaan napsittuina, pehmeän pastan tai sienikeiton höysteenä tai vaikka salaatissa. Mutta miten niistä saa rapeita ilman palaneen käryä? Näin.
Revi lehtikaalit samankokoisiksi paloiksi, jolloin ne kypsyvät yhtä aikaa. Jos joukossa on liian isoja paloja, ne jäävät helposti lötköiksi, kun osa lehdistä olisi jo valmiita.

Lisää öljyä maltillisesti, älä liikaa, jotta neste pääsee haihtumaan lehtien pinnalta.

Kypsennä korkeintaan 175-asteisessa uunissa. Liian kuumassa lehtien ohuet kärjet kärähtävät ennen aikojaan. Uunin keskitasolla lehdet paahtuvat tasaisesti.

Ota pelti ajoissa uunista. Pelti pysyy kuumana uunista oton jälkeenkin, ja lehdet haihduttavat nestettä ja rapeutuvat loppuun jäähtyessään.

Katso lehtikaalisipsien ohje Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt