Lidl teki muutoksen maitojuomatölkkeihin

Julkaistu:

Ruokakaupat
Lidl luopuu oman Pohjolan Meijeri -merkkinsä maitojuomatölkkien muovisista korkeista.
Lidl poistaa muovikorkit kaikista Pohjolan Meijeri -merkkinsä laktoosittomista maitojuomista sekä laktoosittomasta piimästä. Muutos tehdään lokakuun aikana.

Valikoimapäällikkö Tommi Lehmussaari kertoo tiedotteessa, että muutos vähentää muovijätettä yli 30 000 kiloa vuodessa.

– Konkreettisesti luku vastaa yhteensä yli 60 lehmän painoa, hän kuvailee muutoksen vaikutuksia.

Lidl kertoo, että yhtiön tavoitteena on vähentää muovijätettä kaupan omien merkkien tuotteista 20 prosenttia vuoden 2025 loppuun mennessä. Myös Pohjolan Meijerin perusmaitotölkkien raakaöljypohjainen muovikerros vaihdetaan mäntyöljypohjaiseen pinnoitteeseen, tiedotteessa kerrotaan.

Valiolla ja Arlalla kasviperäisiä pakkauksia

Muutkin pyrkivät vähentämään muovijätettä.

Valio kertoo, että vuoden 2018 lopusta lähtien kaikki harjakattoiset maito-, piimä-, kerma- ja jogurttipakkaukset on valmistettu kasvipohjaisista materiaaleista. Lisäksi pakkauksissa olevat korkit ovat kasvipohjaisia, yhtiö kertoo sivuillaan.

Pakkauksissa käytettävä uusiutuva muovi valmistetaan sokeriruokoteollisuuden sivuvirtana muodostuvasta kasvietanolista. Valio kertoo, että muovia tarvitaan ohut kerros, jotta neste pysyy tölkissä ja sisältö tuoreena.

Arla kertoo sivuillaan, että yhtiö siirtyy käyttämään tänä vuonna maitojen, jogurttien ja ruoanvalmistustuotteiden harjakattoisissa kartonkipakkauksissa uusiutuvaa puupohjaista biomuovia. Pakkausten raaka-aine on mäntyöljypohjainen.

Kierrätyksessä maitotölkit kuuluvat edelleen kartonkikeräykseen.

Lähteet: Lidl, Valio, Arla

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt