Taru teki helpon voileipäkakun kääretortun muotoon – kaunis herkku kahvipöytään

Julkaistu:

Pullahiiri
Tämä voileipäkakku on herkullinen ja helppo tehdä.
Helppo voileipäkakku valmistuu tällä kertaa kääretortusta tuttuun muotoon. Tässä reseptissä käytin vienosti valkosipulilta maistuvaa kasvistäytettä, mutta tämän voileipäkakun täytteeksi sopii myös monet muut täytteet.

Täyteen pitää kuitenkin olla paksua, jotta se ei valu helposti rullan sisältä pois voileipäkakkurullaa käärittäessä.

Voileipäkakkurullan koristelussa voi käyttää omaa mielikuvitusta. Yksinkertaisilla koristeluilla on mahdollista saada aikaiseksi todella näyttävä viimeistely voileipäkakkurullalle.

Kuorrutteen voit levittää veitsellä tai pursotella siitä kauniita pursotuksia voileipäkakkurullan päälle. Tässä reseptissä onkin kuorrutetta sen verran paljon, että sitä riittää myös pursotuksiin. Jos sinulta jää kuorrutetta yli, niin ylimääräisen kuorrutteen voit käyttää erinomaisesti vaikka levitteenä voileivän päällä.

Tällä kertaa käytin koristelun viimeistelyyn rullalle käärittyjä pitkiä kurkkusiivuja, erilaisilla salaatinlehtiä sekä syötäviä kukkia.


Kasvisvoileipäkakkurulla

14 isoa paahtoleipäsiivua

Täyte:

100 g kurkkua

1 pieni valkosipulinkynsi

40 g paprikaa

200 g ruohosipulituorejuustoa

175 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vispikermaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

noin 1 tl suolaa

Kostutus:

1 1/2 dl kivennäisvettä

(2 tl sitruunamehua)

Kuorrute:

2 dl kermaa

175 g tuorejuustoa

(valkopippuria)

(suolaa)

Koristeluun:

salaattia, kurkkua, syötäviä kukkia

Valmistusohjeet

  1. Valmista täyte raastamalla kurkku ja valkosipuli hienoksi raasteeksi sekä pilkkomalla paprika pieneksi kuutioksi.
  2. Laita kurkku, valkosipuli sekä paprika siivilään ja ripottele noin puoli teelusikallista suolaa joukkoon. Sekoita ja anna kurkusta valua ylimääräiset nesteet pois.
  3. Vatkaa täytteen tuorejuustot yhdessä vispikerman kanssa paksuksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon kurkku-paprikaseos sekä mustapippuri ja tarvittaessa lisää suolaa.
  4. Leikkaa leivistä ohuesti reunat pois. Levitä leivät leivinpaperin päälle 3 1/2 leipäsiivua neljän riviin.
  5. Lisää kostutusliemeen halutessasi hieman sitruunamehua. Kostuta leivät pullasutia apuna käyttäen ja katso, että leivät ovat mahdollisimman tiiviissä riveissä leivinpaperin päällä. Voit laittaa leipiä hieman lomittain, jotta kääretorttuun ei tule pitkiä yhtenäisiä saumoja.
  6. Levitä täyte leipien päälle ja rullaa voileipäkakku leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi.
  7. Pyöräytä voileipäkakkurullan ympärille tiiviisti vielä esimerkiksi folio, niin voileipäkakkurulla on hyvin suojattuna ja pitää muotonsa.
  8. Nosta voileipäkakkurulla jääkaappiin odottelemaan mielellään seuraavaan päivään.
  9. Ota folio ja leivinpaperi pois voileipäkakkurullan ympäriltä ja siirrä voileipäkakkurulla tarjoiluastialle.
  10. Leikkaa päädyt siisteiksi.
  11. Vatkaa kuorrutteen vispikerma ja tuorejuusto paksuksi vaahdoksi. Lisää halutessasi valkopippuria ja suolaa oman maun mukaan.
  12. Levitä tai pursota kuorrute voileipäkakkurulla päälle ja koristele voileipäkakkurulla haluamallasi tavalla. Käytä koristeluun esimerkiksi salaatteja, kurkkua sekä syötäviä kukkia.

Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen pitää Ilta-Sanomien Ruokalan sivuilla Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt