Taru leipoi herkullista omenajuustokakkua muffinssivuoissa – katso ihana resepti

Julkaistu:

Pullahiiri
Omenoista saa piirakoiden lisäksi herkullista juustokakkua. Muffinssivuoissa saa täydellisiä annospaloja kahvipöytään.
Omenasato on nyt parhaimmillaan, joten omenoista kannattaa valmistaa erilaisia leivonnaisia ja säilykkeitä. Omenahillo ja omenasose ovat varmasti ne suosituimmat omenaherkut, joilla saa herkutella ympäri vuoden.

Omenaleivonnaisista omenapiirakka on ehkä se suosituin, mutta omenaa kannattaa käyttää myös muissa leivonnaisissa.

Minä olen valmistanut omenoista piirakoiden lisäksi muun muassa nämä pienet omenajuustokakut. Ne ovat juuri sopivan kokoisia annospaloja, koska ne valmistetaan muffinssipellin koloissa.


Näissä leivonnaisissa on kanelilla maustettu keksipohja ja tuhti kinuskin makuinen täyte. Leivonnaisen kruunaa päälle tuleva omenakinuski, joka sopii omenakauteen täydellisesti.

Koska nämä juustokakut valmistetaan muffinssipellillä, valmistuvat ne huomattavasti nopeammin kuin yksi iso juustokakku.

Tuo kakkujen päälle tuleva omenakinuski kannattaa valmistaa pinnoitetussa kattilassa.

Syksyn pienet omenajuustokakut (12 kpl)

Pohja :

150 g digestive-keksejä

1/2 tl kanelia

25 g voita

1 rkl öljyä

Täyte:

350 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

Omenakinuski:

2 (noin 300 g) keskikokoista omenaa

2 rkl voita

1 tl kanelia

3/4 dl sokeria

1/2 dl kermaa

Valmistusohjeet

Valmista pohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla keksimurskan joukkoon kaneli. Voit murskata keksit hienoksi muruksi joko leikkuuterällisellä monitoimikoneella tai pakastepussissa kaulimalla keksit.

Sulata voi ja sekoita voisulan joukkoon öljy. Lisää rasva keksimurskan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Laita muffinssipellin koloihin paperiset muffinssivuoat ja jaa keksimuru tasaisesti jokaiseen 12 muffinssivuokaan. Paina käsin tai lasin pohjalla keksimurska vuoan pohjalle.


Valmista täyte mittaamalla maustamaton tuorejuusto, fariinisokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa seos tasaiseksi täytemassaksi. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa seos vielä niin, että kananmunat sekoittuvat täytteen joukkoon.

Jaa täyte 12 muffinssivuokaan keksimurupohjan päälle.


Paista muffinsseja 150 asteessa noin 20 minuutin ajan. Täyte saa olla pois otettaessa vielä hieman hyllyvää.

Anna juustokakkujen jäähtyä.

Valmista omenoista omenakinuski kakkujen päälle. Huuhtele omenat ja poista niistä siemenkodat. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi.

Mittaa kattilaan voi. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon omenat.

Paista omenoita noin minuutin ajan ja lisää joukkoon kaneli ja sokeri. Jatka paistamista vielä parin minuutin ajan.

Lisää lopuksi kerma ja anna seoksen kiehua vielä hetken aikaa, niin että kinuski muuttuu hieman paksummaksi. Sekoittele välillä, mutta varo ettet murskaa omenoita.

Kun omenakinuski on valmis, lusikoi se juustokakkujen päälle.


Säilytä juustokakut kylmässä, mutta muista nostaa ne huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua.


Voit tarjoilla juustokakut esimerkiksi vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.


40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt