Taru leipoi taivaallisen, mehukkaan piirakan – täydellinen elokuisiin kahvipöytiin

Julkaistu:

Pullahiiri
Mehukas porkkanapiirakka sopii täydellisesti loppukesän kahvitteluun.
Näin loppukesästä tulee lisättyä juureksia moneen ruokaan, mutta juurekset ovat herkullisia raaka-aineita ruoanlaiton lisäksi myös leivonnassa.

Juureksia voi lisätä esimerkiksi sämpylätaikinoihin, mutta ne sopivat myös makeaan leivontaan antaen leivonnaiselle mehukkaan koostumuksen.

Tässä reseptissä käytin porkkanaa, joka antaa leivonnaiselle kauniin värin yhdessä ruokosokerin kanssa. Mehukkuutta ja makeutta tähän piirakkaan tuo porkkanan lisäksi ananasmurska.

Kuorrutteena toimii makea vaniljalla maustettu tuorejuustokuorrute. Pohjassa käytin makuina kanelia, inkivääriä sekä kardemummaa. Näiden mausteiden ansiosta porkkanapiirakka sopii erinomaisesti teekupin vierelle pimeneviin syysiltoihin.

Kurkkaa resepti alta ja leivo tämä ihanan mausteinen porkkanapiirakka!


Syksyn herkullinen porkkanapiirakka

Pohja:

2 ½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

1 tl jauhettua kanelia

½ tl jauhettua inkivääriä

½ tl jauhettua kardemummaa

1 ½ dl ruokosokeria

2 ½ dl porkkanaraastetta

1 dl ananasmurskaa

2 kananmunaa

80 g voita

1 dl pähkinärouhetta

Kuorrute:

175 g maustamatonta tuorejuustoa

50 g voita

1 ½ dl tomusokeria

1 tl vaniljatahnaa

pähkinärouhetta

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, inkivääri, kardemumma ja ruokosokeri.
  2. Pese ja raasta porkkanat raasteeksi.
  3. Valuta ananasmurska ja mittaa siitä yksi desilitra kuivien aineiden joukkoon yhdessä porkkanaraasteen ja kananmunien kanssa.
  4. Sulata voi ja lisää se joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Lisää lopuksi vielä pähkinärouhe ja nostele taikina sekaisin.
  6. Kaada taikina voideltuun noin 24 cm piirakkavuokaan.
  7. Paista 175 asteessa noin 15–20 minuutin ajan, tai kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä.
  8. Valmista kuorrute, kun piirakka on jäähtynyt.
  9. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään sekaisin. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljatahna.
  10. Vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute piirakan päälle ja koristele esimerkiksi pähkinärouheella.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt