3 täydellistä ruokaisaa salaattia, jotka eivät jätä nälkää

Julkaistu:

Elämän makuja
Kesä on salaattien aikaa, mutta ei ole mitään syytä jättää salaatteja kokonaan pois, vaikka syksymmällä maistuukin hieman tuhdimpi ruoka.
Lehtikaalista, linsseistä ja tahinilla maustetusta jogurtista syntyy täyteläinen salaatti, joka sopii sellaisenaan lounaaksikin.

Omenat, pähkinät ja sinihomejuusto on klassinen yhdistelmä, josta tulee ruokaisampi pinaatin ja sikurisalaatin kanssa.

Paahdetut porkkanat ovat niin maukkaita, että niitä kannattaa valmistaa enemmänkin jääkaappiin odottamaan.

Lehtikaali-tahinislaw

1 purkki punaisia linssejä

1 ruukku nuorta lehtikaalia ruukussa

1 ruukku tai pussi jäävuorisalaattia

1 punasipuli

1 dl jogurttia

1 rkl tahinia

1 rkl valkoviinietikkaa

0,5 tl suolaa

1 rkl suolasitruunaa tai puolikkaan sitruunan mehu

80 g paahdettuja suolapähkinöitä

Valmistusohje:

Valuta linssit. Leikkaa lehtikaali ja salaatti suikaleiksi. Hienonna punasipuli. Sekoita jogurtin joukkoon tahini, etikka ja suola. Sekoita kaali, salaatti, sipuli, linssit ja kastike salaattikulhossa.

Hienonna 1 ruokalusikallisen verran suolasitruunaa ja ripottele salaatin joukkoon tai purista puolikkaan sitruunan mehu. Viimeistele salaatti murskatuilla pähkinöillä.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4 lisukkeena



Paahdetut dukkah-porkkanat, hummusta ja persiljapestoa

6 porkkanaa

3 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

2 rkl dukkah-mausteseosta (hyvin varustetuista ruokakaupoista tai itämaisen ruoan erikoisliikkeistä)

1 purkki kikherneitä

2 tl juustokuminaa

1 tl savupaprikaa

0,5 dl oliiviöljyä

1 sitruunaa

puolikas ruukku lehtipersiljaa

0,5 dl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

50 g parmesaania

Valmistusohje:

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja puolita pituussuunnassa.

Nosta uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperille ja mittaa joukkoon öljy, suola ja dukkah, pyörittele porkkanat mausteissa ja laita uuniin paahtumaan 15–20 minuutiksi. Porkkanoihin saa jäädä hiukan purutuntumaa.

Valmista hummus. Valuta ja huuhtele kikherneet ja kaada pieneen kulhoon, lisää kulhoon, juustokumina, savupaprika, oliiviöljy, 1 tl suolaa ja puolikkaan sitruunan mehu. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi ja laita jääkaappiin maustumaan.

Valmista pesto.

Pieni lehtipersilja, valkosipuli ja parmesaania. Nosta pieneen kulhoon ja lisää öljy. Soseuta pestoksi.

Tarjoa porkkanat kuumana tai kylmänä. Levitä tarjoiluastialle hummusta, aseta porkkanat päälle, ripottele päälle vielä hieman dukkahia ja tiputtele pestoa koristeeksi. Tarjoa porkkanat peston kanssa.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4 lisukkeena



Omena-pinaattisalaatti

1 rkl dijoninsinappia

1 rkl hunajaa

3 rkl rypsiöljyä

mustapippuria

3 omenaa

1 sitruuna

1 sikurisalaatti

2 kourallista pinaattia

100 g pekaanipähkinöitä

100 g sinihomejuustoa

Valmistusohje:

Valmista kastike. Sekoita sinappi, hunaja ja öljy tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta mustapippurilla.

Pese omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pirskota päälle puolikkaan sitruunan mehu.

Leikkaa sikurisalaatti ohuiksi viipaleiksi.

Sekoita omenat, sikurisalaatti, pinaatinlehdet, pähkinät ja murennettu sinihomejuusto.

Sekoita joukkoon kastike ja tarjoa.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4 lisukkeena



IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt