Helsinkiin avataan ravintola, jossa tarjoillaan kokkien omia lempiruokia – tällaisia arkiruokia Jyrki Sukula tekee kotonaan

Julkaistu:

Uusi ravintola
Helsingissä Havis Amandaa vastapäätä avautuu lokakuussa uusi ravintola, jonka yksi filosofia on tarjota omistajien yksinkertaisia suosikkiruokia ja -juomia.
Apteekin Kulmana tunnetun perinteikkään ravintolatilan Pohjoisesplanadin ja Unioninkadun risteyksessä ottaa lokakuussa haltuunsa uusi ravintola. Aiemmin tiloissa toimi Roster Helsinki.

Espa-nimeä kantavaa uutta ravintolaa hoitaa Financier Group, jonka omistajiin kuuluvat keittiömestari Helena Puolakka, keittiömestari Eero Vottonen, kokki ja ruoka-alan monitoimimies Jyrki Sukula ja yrittäjä Saku Tuominen. Kerroimme maaliskuussa, että Financier Groupiin kuuluvat lisäksi Savoy ja Palace.

Tiedotteessa kerrotaan, että ravintolan tarjonnan kantavana ideana on tarjota omistajanelikon suosikkiruokia ja -juomia.

– Emme halua kikkailla millään osa-alueella. Kaikkea toimintaamme ohjaa omistajien rakkaus hyvin tehtyä ruokaa kohtaan. Tavoitteemme on, että jokainen annos olisi sellaista ruokaa, jota itse haluamme syödä useita kertoja viikossa. Se tarkoittaa sitä, että hintatasonkin pitää olla maltillinen, Saku Tuominen sanoo tiedotteen mukaan.

Ryhmä on suunnitellut listoja pitkälle tulevaan.

– Istuimme alas ja listasimme keskenämme noin sata ruokaa, joita ihan oikeasti valmistamme itsellemme kotona. Niiden pohjalle muodostuu Espan ruokatarjonnan ydin. Luotamme siihen, että jollain muullakin on samankaltainen maku kuin meillä, Jyrki Sukula sanoo tiedotteessa.

Italian-kodissa pastaa tehdään harvoin

– Kyllä, aiomme tarjota sellaista ruokaa, mitä itsekin tekisimme kotona. Huomasimme, että teemme kaikki sesonkien mukaisia ruokia, Sukula kertoo Ilta-Sanomille.

Vaikka ravintolan tulevaa menuuta ei voi vielä paljastaa, millaista ruokaa Sukulan perheessä tehdään Italian kodissa?

– Meillä on aika kasvispainotteista ruokaa, sillä vaimoni on kasvissyöjä. Harvemmin kuitenkaan pastaa.

– Teemme muun muassa paljon ruokaisia keittoja, minestronekeittotyyppisiä, jossa on sesongin mukaisia aineksia. Keittojen kanssa tarjotaan hyvää juustoa ja tuoretta kokojyväleipää.

Sukula kertoo, että Italiassa on paljon myös hiukan karjalanpaistia muistuttavia ruokia.

– Talvella teemme enemmän uuniruokia ja haudutettavia ruokia. Karjalanpaistityyppisissä ruoissa voi Italiassa olla useaa erilaista lihaa.

Myös riisiruoat maistuvat Sukulan perheessä.

– Risotosta tykkäävät kaikki.

Suomalaisista kotiruoista kaksi suosikkia

Aivan perinteiset suomalaiset kotiruoat, kuten vaikkapa makaronilaatikko ja nakkikastike eivät kuulu varsinaisesti perheen arkiruokiin.

– Suomalaisista kotiruoista kaalikääryleet, ne ovat helppoja ja ne voi tehdä myös vegenä. Joskus teemme lihapullia.

Espan menu julkistetaan syyskuun puolivälissä. Tiedotteessa kerrotaan, että menussa tulee olemaan ruokia ympäri maailmaa ja kasvisvaihtoehtoja on paljon. Keittiömestarina toimii monessa huippuravintolassa työskennellyt Toni Leskinen.

– Listamme annokset kuulostavat ja näyttävät erittäin yksinkertaisilta. Kikkailun sijaan keskeistä on maku, Leskinen kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt