Suomalaisolut palkittiin maailman parhaana omassa sarjassaan

Julkaistu:

Olut
Malmgård Belge 8,0 % haali tuomareilta parhaat pisteet arvostetussa World Beer Awards -kilpailussa Lontoossa.
Loviisalainen Malmgårdin Panimo sai kansainvälistä tunnustusta, kun Malmgård Belge valittiin maailman parhaaksi vahvaksi belgialaistyyliseksi olueksi arvostetussa World Beer Awards -kilpailussa.

Voitto kruunaa panimon 10-vuotisjuhlavuoden ja jatkaa Malmgårdin oluiden voittoputkea, selviää panimon tiedotteesta.

”Tuntuu erityisen hienolta”

Malmgård Belge 8,0 % haali tuomareilta parhaat pisteet omassa sarjassaan arvostetussa World Beer Awards -kilpailussa Lontoossa.

– Belgialaistyylisiä oluita pidetään perinteisesti korkeassa arvossa, joten voitto juuri tässä sarjassa tuntuu erityisen hienolta, kertoo Malmgårdin Panimon panimomestari Tuomas Markkula.

Viime vuonna saman tempun suoritti omassa sarjassaan palkittu Malmgård X-Porter vieden maailman parhaan vahvan portterin tittelin maineikkaalta Guinnessiltä.

Brittiläiskilpailun tuomaristo koostuu alansa arvostetuista asiantuntijoista, jotka arvioivat tänä vuonna yli 3 500 olutta. Kilpailuun osallistui erikokoisia panimoja 56 eri maasta.

Malmgård Belge oli lukuisista osallistujista ainoa suomalaisolut, joka voitti World’s Best Style Winner -palkinnon.

Vahvuutena pysyvät tuotteet

Malmgårdin Panimo juhlii 10-vuotisjuhliaan tänä vuonna. Syksyllä 2009 kauppoihin tuotu Belge täyttää täten myös pyöreitä vuosia.

– Tätä parempaa syntymäpäivälahjaa en olisi voinut panimollemme ja itse tuotteelle toivoa, iloitsee Markkula.

Lähes 20 vuotta panimoalan kursseilla opettanut ja ison osan Suomen pienpanimoväestä kouluttanut Markkula luottaa hyvin rakennettuun laadukkaiden oluiden kivijalkaan.

– Malmgårdin erottaa monista muista pienpanimoista se, että valikoimassamme on edelleen samoja tuotteita, joita pantiin jo panimomme alkuaikoina. Belgestä on tullut varsinainen klassikko-olut, ja se on myös tuotantoporukkamme suosikkituote, Markkula kertoo tiedotteessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt