Elokuun täydellinen välipala: suolaiset muffinssit – valmistuvat käden käänteessä!

Julkaistu:

Pullahiiri
Täältä tulevat herkulliset kinkkumuffinssit!
Näin elokuussa, kun koulut alkavat, monet vanhemmat pohtivat hyviä välipaloja koulusta kotiutuville lapsille.

Nämä herkulliset kinkkumuffinssit maistuvat nuorisolle koulun ja harrastusten jälkeen takuulla! Teini-ikäiset ja hieman nuoremmatkin selviävät varmasti muffinssien valmistamisesta itsenäisestikin.

Itse käytin taikinassa yrtteinä persiljaa ja ruohosipulia, mutta yrtteinä voit käyttää omaan makumaailmaan sopivia yrttejä. Taikina vain sekoitetaan vispilällä, joten mitään erikoisia apuvälineitä ei tarvita.

Nämä valmistuvat helposti, tavallisen ruokakaupan aineksista. Tärkeintä on voidella muffinssipellin kolot hyvin, jotta muffinssit irtoavat koloista paistamisen jälkeen.


Herkulliset kinkkumuffinssit (9 kpl)

150 g palvikinkkusiivuja

3–5 rkl tuoreita yrttejä

4 dl vehnäjauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

1 ½ dl juustoraastetta

2 kanamunaa

2 dl maitoa

½ dl öljyä

(chilirouhetta)


Valmistusohjeet

  1. Leikkaa veitsellä kinkkusiivut pieniksi paloiksi. Hienonna myös tuoreet yrtit. Sekoita keskenään pilkottu kinkku, yrtit, vehnäjauho, leivinjauhe, suola, mustapippuri sekä juustoraaste. Sekoita toisessa kulhossa kanamunat, maito ja öljy, jotta munien rakenne rikkoutuu. Lisää nestemäiset aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Voitele muffinssipellin kolot öljyllä ja jaa taikina yhdeksään muffinssipellin koloon. Voit ripotella halutessasi päälle hieman yrttejä, kinkkupaloja sekä chilirouhetta ennen paistamista.
  3. Paista muffinsseja 175 asteessa noin 15 minuutin ajan, kunnes muffinssit ovat kypsiä ja kauniin ruskeita pinnalta. Irrota muffinssit lämpiminä muffinssipellin koloista. Voit auttaa hieman veitsellä tai haarukalla.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt