Niin helppoa, niin hyvää! Lotan yksinkertainen oivallus keräsi Facebook-ryhmässä yli tuhat tykkäystä – herkkua verrataan karkkiin

Julkaistu:

Herkut
Lotta laittoi viinirypäleet pakastimeen ja yllättyi positiivisesti.
Joskus herkuttelu ei vaadi tuntikausien leipomista – eikä edes mieletöntä sokerin määrää.

Sen tajusi taannoin kantapään kautta Lotta, joka kokeili heittää viinirypäleensä pakkaseen sen sijaan, että olisi popsinut ne saman tien ja sellaisenaan.

– Yksinkertaisesti siis laitoin ne pakastimeen pariksi tunniksi ja annoin sitten lämmetä huoneenlämmössä muutaman minuutin, ja ei kun ääntä kohta. Herranjestas, että olivat hyviä, Lotta kehuu.

Kuin sorbettia – seuraavaksi vuorossa vesimeloni

Myös muut perheenjäsenet syttyivät täysillä tälle yksinkertaiselle herkulle, ja jäiset viinirypäleet tulivat herkkulistalle jäädäkseen.

– Nykyään pakastimessa on koko ajan valmiina yksi laatikko, mutta niitä on pidettävä huoneenlämmössä kauempaan, jos ovat oikein kunnolla jäässä.

Viinirypäleiden makua Lotta kuvailee jäätelömäiseksi, vielä tarkemmin sorbetin oloiseksi. Jäiset rypäleet ovat myös loistava vaihtoehto jääpalojen korvikkeeksi booliin.

– En ole vielä jäädyttänyt muita hedelmiä, mutta vesimeloni voisi olla seuraavaksi kokeilun arvoinen!

Lue myös:

Heitä muutkin hedelmät ja marjat pakkaseen

Lotta jakoi oivalluksensa Facebookin Kotiruoka-ryhmässä ja sai julkaisuunsa reippaasti yli tuhat tykkäystä.

Kommenttien perusteella monet muutkin herkuttelevat jäisillä hedelmillä ja marjoilla. Niitä pidetään täydellisenä pelastuksena, kun makeannälkä yllättää, ja usealla ne ovat auttaneet raskaushimoihin.

– Miten näitä ei ole tajunnut aiemmin... Karkkinälkään, jäiden sijasta ynnä muuta – siis kokeiluun! yksi kommentoija iloitsee.

– Itsekin testasin ja koukutuin, toinen mainitsee.

– Syön näitä joka päivä, ketjussa tunnustetaan.

Pakastimeen kannattaa rypäleiden ohella laittaa esimerkiksi banaani, vaikka ylikypsäkin sellainen.

Kommentoijien mukaan myös mango, ananas, karviaiset, mandariinilohkot sekä kirsikat saavat ihan uuden lisän makuunsa, kun ne heittää pakkaseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt