Tämä supernopea lasagne valmistuu kätevästi yhdellä pannulla – eikä siihen tule jauhelihaa

Julkaistu:

Elämän makuja
Helppoja mutta mausta tinkimättömiä arkiruokia, olkaa hyvät!
Arki kaipaa nopeasti valmistuvia ruokia makuelämyksistä tinkimättä. Uusiin resepteihin voi olla hankala tarttua, sillä tutut ja turvalliset ruoat valmistuvat kuin itsestään.

Tässä siis muutama uusi resepti, joissa on ainesta niiksi arjen omiksi, näppärästi valmistuviksi luottoaterioiksi!

Pientä aasialaista twistiä arkiruokaan saa täyteläisestä broileri-nuudelikeitosta, lasagnen taasen voi valmistaa pannulla liedellä. Sesongin kasvikset paahtuvat ihaniksi uunissa, hunajalla hunnutettuina.

Nopeat broilerinuudelit aasialaiseen tapaan

1 iso salottisipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl inkivääriä raastettuna

1 sitruunaruohon varsi

0,25 dl rypsiöljyä

2 rkl punaista currytahnaa

8 dl vettä

1 kanaliemikuutio

1 prk kookosmaitoa

300 g broilerin fileesuikaleita

200 g munanuudeleita

250 g kirsikkatomaatteja

1 ruukku korianteria

2 limeä

Hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hakkaa sitruunaruohon pinta rikki veitsen selällä.

Kuumenna kasarissa öljy ja lisää joukkoon sipulit, inkivääri, sitruunaruoho ja currytahna. Kuullota hetki ja lisää vesi, liemikuutio ja kookosmaito. Jätä kiehumaan hiljaiselle. Paista sillä aikaa broilerin suikaleet niukassa öljyssä, kunnes ne ruskistuvat. Mausta teeluiskallisella suolaa ja mustapippurilla.

Laita nuudelit kastikkeeseen kypsymään. Leikkaa tomaatit puoliksi, hienonna korianteri ja leikkaa 1 lime lohkoiksi.

Kun nuudeli on kypsää, lisää kasariin broilerin suikaleet, tomaatit ja yhden limen mehu. Sekoita ja tarjoa korianterin ja limelohkojen kera.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia 4



Yhden pannun salamilasagne

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä

120 g salamia tai chorizoa viipaleina tai kokonaisena

1 tl herbes du provence

1 tölkki / 500 g paseerattua tomaattia

1 tölkki tomaattimurskaa

0,5 tl suolaa

mustapippuria

6 kpl täysjyvälasagnelevyjä

250 g ricottaa

1 mozzarella

1 ruukku lehtipersiljaa

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa makkara ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna tilavassa pannussa tai kasarissa reilusti oliiviöljyä ja kuullota sipulit. Lisää makkarat ja yrttiseos. Kuullota hetki ja lisää paseerattu tomaatti ja murska ja anna kiehahtaa.

Puolita lasagnelevyt ja ujuta kolme puolitettua levyä tomaattikastikkeen alle. Aseta loput kastikkeen päälle ja lusikoi päälle hieman kastiketta. Varo, ettet polta sormia.

Lusikoi päälle reilusti ricottaa ja mozzarellaviipaleita. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Laske lieden lämpö hiljaiselle, laita kansi päälle ja kypsennä lasagnelevyjä noin 15 minuuttia. Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoa.

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia 4



Paahdetut hunajakasvikset ja härkäpapu-pinaattipesto

8 perunaa

5 punajuurta

6 porkkanaa

1 juuripersilja

250 g ruusukaalia

0,5 dl oliiviöljyä

2 rkl hunajaa

1 tl suola

mustapippuria

1 ruukku timjamia

1 purkki härkäpapuja

2 oksaa rosmariinia

1 valkosipulinkynsi

1 dl oliiviöljyä

2 rkl pinjansiemeniä

1 sitruuna

2 kourallista pinaattia

patonkia

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuori porkkanat, juuripersilja ja punajuuret. Leikkaa kasvikset paloiksi niin, että ovat keskenään samankokoisia. Leikkaa juuripersilja senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna kaksi oksaa timjamia.

Nosta kasvikset ja timjami uunipellille. Mittaa päälle öljy, hunaja, suola ja pippuri ja sekoita. Nosta uuniin 20–30 minuutiksi, riippuen kasvisten koosta.

Valmista härkäpaputahna. Valuta härkäpavut ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon pienitty valkosipulinkynsi, kahden rosmariinioksan lehdet, öljy, yksi teelusikallinen suolaa, pinjansiemenet, puolikkaan sitruunan mehu ja pinaatinlehdet. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi.

Tarjoa kasvikset tahnan ja leivän kera.

Valmistusaika: 45 minuuttia

Annoksia: 4




IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt