Juulin, 23, lempipastan valmistus loppui – hamstraa pusseja nyt kotiin lähikaupungeista: ”Äiti kävi koko Järvenpään läpi” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Juulin, 23, lempipastan valmistus loppui – hamstraa pusseja nyt kotiin lähikaupungeista: ”Äiti kävi koko Järvenpään läpi”

Juuli kohtasi lähikaupassaan pettymyksen: lempipussipastan hyllypaikka tyhjeni ja valmistus loppui. Mitä tuotetta sinä kaipaat?

­

1.8.2019 16:02

Tuusulassa asuva 23-vuotias Juuli Rämö oli ehtinyt jo hetken aikaa ihmetellä, miksi lähimarketista ei enää saanutkaan omaa lempiherkkua, Pirkan sienipussipastaa.

Nainen kävi kärkkymässä myös isommissa kaupoissa, mutta nekin osoittautuivat hukkareissuiksi.

– Päätin sitten laittaa Pirkalle suoraan viestiä ja kysyä, mistä kiikastaa.

”Sienipastan valmistus lopetettu”

Vastaus saapui nopeasti: pussipastan valmistus oli lopetettu. Tämä oli Rämölle tietysti hurjan suuri pettymys, sillä enää ei sienipastaa nautiskeltaisi.

– Turhautuneena rupesin hamstraamaan pastapusseja varastoon. Äiti kävi koko Järvenpään läpi, itse taasen lähdin Hyvinkäälle pariin kauppaan etsimään tätä, Juuli kertoo.

Nyt pusseja on kerääntynyt kotiin yksitoista, mutta lisää kaivattaisiin. Juuli aikoo käydä ainakin Jokelan ja Forssan marketeissa, sillä niihin matkaa nopeasti, ja sinne suunnalle on muutakin asiaa.

Juuli toivoisi sienipussipastaa takaisin.­

Osto- ja myyntipäällikkö vastaa

Keskon osto- ja myyntipäällikkö Sari Mäkelä vahvistaa Juulin saaman tiedon oikeaksi. Pastaa sienikastikkeessa -pussien valmistus on valitettavasti lopetettu.

– Tässä on syynä se, ettei se ollut suuresti asiakkaidemme suosiossa. Lisäksi oli ajankohtaista uudistaa koko Pirkka pasta-ateriat -sarja vastaamaan enemmän tämän päivän kuluttajien toiveita, Mäkelä sanoo.

Jatkossa sarjaan kuuluvatkin Italiassa valmistetut tuotteet, joihin lukeutuvat pastaa pinaatti-pestokastikkeessa, pasta carbonara sekä pastaa juustokastikkeessa.

– Uudistamme tuotesarjojamme säännöllisesti asiakkaidemme toiveiden mukaan, ja on luonnollista, että jotkut tuotteet poistuvat valikoimasta. Kuuntelemme myös asiakaspalautteita herkällä korvalla.

Juuli aikoo kiertää vielä useamman lähikaupungin, jotta pastavarastot täyttyisivät.­

Kadonneita tuotteita kaivataan

Sienipastan ohella Rämö kaipailisi markkinoille vaniljan makuista, sokerillista Coca-Colaa.

– Sitä ei saa Suomessa valmistettuna, ainoastaan Jenkeistä tuotettua, mutta tämä on tosi kallista ja lisäksi toisen makuista erilaisen makeutuksen takia. Zeroa saisi, mutta en aspartaamiallergian takia voi siihen koskea, nainen harmittelee.

Juuli ei ole ainut suomalainen, joka on jäänyt ikävöimään jotakin markkinoilta poistunutta tuotetta.

Esimerkiksi viime kesänä nostimme puheenaiheeksi juuri valmistuksesta poistuneet ruoka- ja juomatuotteet. Juttu poiki alleen käsittämättömän määrän keskustelua, yhteensä yli 1 500 kommenttia, jotka ylistivät toinen toistaan suuremmin sanoin tuotteita, joita ei enää mistään saa.

Lue lisää:

– 1960-luvulla sai hirmu hyvää ja tujakkaa salmiakkijauhoa, jota pillillä imettiin. Oli ihanaa! nimimerkki Salmiakin ystävä suitsutti tällöin.

– Vaasan Pieni pyöreä näkkileipä Kumina, sellainen ruutunäkkäri. Sitä ei saa mistään enää. Myös California-paahtoleipä, siinä oli kanelia ainakin pyöröraitana, nami nami, Oi aikoja puolestaan huokaili.

– Pirkan rommileivoskeksit – mitään edes vähän vastaavanlaista en ole sen jälkeen kaupoissa nähnyt, Lapsuuden herkku harmitteli.

Mitä tuotteita sinä kaipaat? Kerro alla kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit