Täydelliset suolaiset piiraset ja herkku aliarvostetusta jäävuorisalaatista

Julkaistu:

Elämän makuja
Mikään ei aloita kesäpäivää niin ihanasti kuin hieman parempi aamupala tai brunssi!
Nämä helpot ja nopeat, mutta näyttävät herkut pitävät nälän poissa pitkälle päivään.

Piilota brunssipiirasiin mitä vain, tarjoile aliarvostettu jäävuorisalaatti hieman uudella tavalla ja tuunaa klassikkojuoma mimosa sesongin mukaan.

Brunssipiiraset avokadolla

4 voitaikinalevyä

1 avokado

1 rkl sinappia (Dijon)

4 cheddar-valmisviipaletta

mustapippuria

5 kananmunaa

Ota voitaikinalevyt ajoissa sulamaan uunipellille, leivinpaperille. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Leikkaa avokado puoliksi ja poista kivi. Leikkaa hedelmäliha ohuiksi viipaleiksi kuoressa. Lusikoi viipaleet avokadosta. Leikkaa cheddarjuustoviipaleet puoliksi.

Levitä sulaneille taikinalevyille ohuelti sinappia. Aseta päälle muutama avokadoviipale ja päälle juustoviipaleet. Asettele täytteet keskelle niin, että taikinareunaa jää puhtaaksi noin kaksi senttimetriä.

Riko yksi muna kippoon ja riko sen rakenne haarukalla vatkaten. Voitele taikinareunat munalla. Nosta piiraset uuniin 15 minuutiksi.

Ota pelti ulos uunista, riko kananmunat yksitellen, valuta pois reilu puolet valkuaisista ja kaada muna varoen piirakan keskelle. Ripauta päälle suolaa ja nosta takaisin uuniin 6 minuutiksi. Tarjoa heti.

Avokadon lisäksi tai tilalle sopii myös hyvälaatuinen kinkku.

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia: 4



Rapsakka palasalaatti fetakastikkeella

1 kiinteä, keskikokoinen kerä jäävuorisalaattia

190 g pekonia

2 dl turkkilaista jogurttia

2 valkosipulinkynttä

1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

150 g fetaa

mustapippuria

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Levitä pekoniviipaleet pellille, leivinpaperille ja paista uunissa 15 minuuttia, kunnes ne ovat ruskeita ja rapeita. Anna jäähtyä ja murenna muruiksi.

Mittaa kulhoon jogurtti. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet, lisää hienonnettu lehtipersilja ja mustapippuria ja pieneksi murennettu feta. Sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa jäävuorisalaatti puoliksi. Poista päällimmäiset, irtonaiset ja nahistuneet lehtikerrokset. Leikkaa salaatti kahdeksaan lohkoon. Aseta palat tarjoiluastialle ja pirskota päälle hieman fetakastiketta ja viimeistele pekonimuruilla. Tarjoa loppu kastike dippinä.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 8



Persikkamimosa

2 dl appelsiinimehua

6 dl persikkanektarimehua

2 dl vichyä (vähäsuolaista) tai kuivaa kuohuviiniä

1 sitruuna

jäitä

2 persikkaa

1 appelsiini

Pese appelsiini ja persikat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi koristeiksi.

Mittaa kylmät mehut kannuun, lisää puolikkaan sitruunan mehu. Kaada joukkoon vichy tai kuohuviini juuri ennen tarjoilua. Koristele lasit valmiiksi ja laita pohjalle muutama hedelmäviipale ja jääpaloja.

Tarjoa brunssin kanssa.

Valmistusaika: 10 minuuttia

Annoksia: 1 litra ( 4 annosta)



IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt