Taru lisää vispipuuroon metsämustikoita – katso herkullinen ohje!

Julkaistu:

Pullahiiri
Tarun vispipuurossa maistuvat puolukoiden lisäksi metsämustikat.
Vispipuuro on herkullinen välipala tai jälkiruoka, joka on ollut oma suosikkini jo lapsuudesta asti. Meillä vispipuuro valmistettiin aina puolukoista, mutta viime vuosina olen itse kokeillut erilaisia marjoja vispipuuron valmistuksessa.

Tällä kertaa valmistin vispipuuron yhdistelemällä puolukkaa ja mustikkaa. Ihanat metsämustikat antavat kaunista väriä ja herkullista makua perinteiselle vispipuurolle. Vispipuuroon voi kokeilla myös vadelmia ja mansikoita, jotka taas tuovat hieman erilaista makua ja väriä vispipuurolle.


Mansikan ja vadelman kanssa vispipuuroon voi yhdistää tietysti myös perinteisen puolukan. Sokerin määrään vaikuttaa se, missä suhteessa marjoja käytät ja kuinka makeaa vispipuurosta haluat.

Voit käyttää vispipuuroon viime vuoden pakastepuolukat ja tuoreet metsästä poimitut mustikat, tai vaikka kaivaa pakastimesta molemmat marjat.

Vielä joudumme hetken aikaa odottelemaan tuoreiden puolukoiden kypsymistä, mutta tämä resepti kannattaa muistaa myös syksymmällä puolukoiden kypsyessä.

Vispipuuro metsän marjoista

6 dl mustikoita ja puolukoita

2–2 1/2 dl sokeria

1 1/2 l vettä

2 1/3 dl mannasuurimoita

(1/4 tl suolaa)

Tarjoiluun kermaa tai maitoa

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kattilaan marjat, sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna marjojen kiehua kattilassa muutaman minuutin ajan.
  2. Kaada seos siivilän läpi, siivilöiden marjojen kuoret pois. Painele marjat rikki lusikalla, jotta saat kaiken maun marjoista talteen.
  3. Kaada siivilöity mehu takaisin kattilaan ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Lisää kiehuvan mehun joukkoon mannasuurimot koko ajan sekoittaen.
  4. Anna puuron kiehua noin kymmenen minuutin ajan, aina välillä sekoittaen. Mausta halutessasi suolalla.
  5. Nosta puuro jäähtymään. Kun puuro on jäähtynyt, vatkaa se sähkövatkaimella tai monitoimikoneella kuohkeaksi.
  6. Tarjoile viileä vispipuuro kerman tai maidon kanssa.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt