21 mahtavaa kahvilaa Suomessa ja kehuttu tankkauspaikka: ”Valtavat kakkupalat ja suussa sulavat suolaiset piirakat” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

21 mahtavaa kahvilaa Suomessa ja kehuttu tankkauspaikka: ”Valtavat kakkupalat ja suussa sulavat suolaiset piirakat”

Keräsimme listan lukijoiden suosittelemista kahviloista ympäri Suomea.

Suomesta löytyy paljon idyllisiä kahviloita.

25.7.2019 18:38

Kerroimme heinäkuun alussa lukijoiden suosittelemista kesäkahviloista, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

Jutun kommenteissa lukijat toivoivat mainintoja myös lukuisista muista kahviloista, joissa on erityisen hyvä tarjonta ja viihtyisät tilat.

Listasimme lukijoiden suositusten perusteella kahviloita ympäri Suomea, joista osa toimii ympäri vuoden. Mukana on lisäksi tankkauspaikan kahvila, jota kehutaan.

Näissä paikoissa kesämatkailija viihtyy.

Kuopio

Unska retro station on huoltoasema 5-tien varressa 40 kilometriä Kuopiosta pohjoiseen.

– Kuopion pohjoispuolella Unska, entinen Unionin huoltoasema on herännyt henkiin. Paikan päällä tehtyjä leivoksia, hyvää kahvia. Eikä tarvitse viedä astioita itse keittiöön. Retroa hyvällä maulla, lukija kuvailee suosittelemaansa paikkaa.

Paikan Facebook-sivujen mukaan huoltoasema toimi 1970-luvulta vuoteen 2001. Tila oli vuosia tyhjillään, kunnes viime vuonna kahvila avattiin uudelleen.

– Unska-projektilla Jannen ja Elinan tytär Maria osallistui kotikylänsä elämään avaamalla Kesäkahvila Unskan 2018. Monet nykyiset ja entiset kyläläiset osallistuivat ensimmäisenä kesänä 2018 projektiin eri tavoin, sivuilla kerrotaan.

Kankaanpää

– Monissa kahviloissa Suomen maalla on tullut kierrettyä reissutyön merkeissä. Parhaan arvosanan annan Kankaanpäässä olevalle Makasiinikahviolle paikallisen torin laidassa. Tuore, hyvä kahvi ja siihen kylkeen juuri paistettu pulla. Suosittelen lämpimästi poikkeamaan, itse poikkean varmasti joka kerta, kun lähiseudulla asioin, lukija kehuu.

– Suussa sulavat herkulliset leivonnaiset, hyvä palvelu sekä ihana viihtyisä tila, suosittelen lämpimästi, paikkaa kehutaan Facebookissa.

Juva

– Myös yksi ihana kohde on Rapion Mylly & myllykahvila Juvalla. Tavattoman hyvää ohrarieskaa ja munavoita (ei mitään raejuusto - ja margariinikevennyksiä).

– Ihana rauhaisa keidas luonnon äänien kera, Facebookissa kuvaillaan.

– Mylly on ollut täällä yli 200 vuotta ja luonto on lähellä. Kaikki tehdään itse, kahvilasta kerrotaan paikan erityislaatuisuudesta.

Vaskivesi Virrat

– Vaskivesi Rasintupa. Kaikki mitä kahvilassa suuhunsa laittaa maistuu... lauantaisin Mörköpizzaa, lukija kertoo.

– Aivan hurmaava paikka ja erinomaiset tarjoilut, Facebookissa julkaistu arvostelu kertoo.

– Täyden kympin palvelu! Kaksi naista soittaa nälkäisenä matkalta, koska sulkemisaika lähestyy. Palvelu on lämmin, ystävällinen ja joustava, toinen Facebookissa julkaistu kehu kuuluu.

– Nälkäiset naiset on aina ruokittava kellonajasta riippumatta, kahvila vastasi palautteeseen.

Rasintuvan sivuilla kerrotaan, että paikassa valmistetaan myös toffeeta.

Joensuu

– Mihin on unohtunut Joensuussa sijaitseva ainutlaatuinen Kauppaneuvoksen kahvila? Kahvila sijaitsee vanhassa 1800-luvun lopulla tehdyssä kauppaneuvos Mustosen talossa Taitokorttelissa. Jokainen huone kahvilassa on erilainen ja miljöö sen mukainen. Lisäksi kahvilan herkut ovat olleet suussa sulavia, lukija kirjoittaa.

– Ihanan kaunis ja seesteinen ympäristö. Ruuat ja juomat ovat kotitekoisen makuisia – aivan kuin mummolaan tulisi, myös Facebookissa kerrotaan.

Kangasniemi

– Kangasniemen Shellillä ei tarvitse raahata likaisia astioita pois. Paras ruokapaikkana, tänäänkin olisi ollut kolmea jälkiruokaa, suklaamoussea, rahkajälkiruokaa, ihania lettuja, tietysti kahvitkin. Harmi, ettemme oikein jaksaneet ihanan sveitsinleikkeen jälkeen. Omatekoinen muusi. Runsaimmat pizzat, lukija kehuu.

Helmisimpukka-ketjun sivuilla kerrotaan, että ketjun ruokalistoja on ollut kehittämässä keittiömestari Arto Rastas.

– Meillä tehdään ja suunnitellaan kuitenkin pääsääntöisesti omat ruoat, Kangasniemen Shellistä kerrotaan Ilta-Sanomille.

– Erinomaista asiakaspalvelua, palvelu ja ruoka on todella hyvää, Facebookin arvioissa todetaan.

Rautalampi

– Tiinan tupa Rautalampi: Aina ystävällinen, iloinen palvelu. Tuoreet, herkulliset, itse tehdyt ja edulliset herkut. Kaunis paikka, lukija kuvailee.

– Possumunkki mahtavissia maisemissa, kahvilan Facebook-sivuilla kehutaan.

Kirkkonummi

– Kirkkonummen Kantvikissa on mitä ihanin ja mutkattomin meriterassi Cafe Purje, jonka loistavat salaatit, toast skagenit ja juomavalikoima, puhumattakaan mahtavasta vetäjäpariskunnasta...10 + -paikka, lukija kirjoittaa.

– Hyvä tunnelma, ihana maisema, merellistä kahvilaa kehutaan Facebookissa.

Lappeenranta

– Lappeenrannan vetyt ja atomit, lukija kirjoittaa.

Satama-Sanni -nimeä kantava paikka on tunnettu lappeenrantalaisista paikallisherkuistaan, eli vedyistä ja atomeistaan. Ne ovat eri tavoin täytetettyjä lihapiirakoita.

– Paras paikka ikinä! Loistava ruoka ja etenkin lämminhenkinen henkilökunta, paikkaa kehutaan Facebookissa.

Ristiina

– Käykääpä maistamassa Ristiinan Wanhan vossikkabaarin pizzaa, Suomen parasta, täytettäkin on enempi kuin laki sallii ja mahtava maku, suositeltua paikkaa hehkutetaan.

– Hyvää ruokaa ja ystävällinen kodikas palvelu ja ympäristö, paikkaa kehutaan Facebookissa.

Myös seuraavat paikat mainittiin lukijoiden kommenteissa erityisen hyvinä kahviloina:

– Teboil Tampereen Valtatie 106 Turku, ihana kahvila tankkauksen lomassa.

– Käykääpäs Hakunilan kartanolla, pehtoorin talossa on kahvila Ruuna. Siellä on ihanat pullat ja piirakat. Soppalounaskin. Ihana paikka kauniissa ympäristössä, mahtava henkilökunta. Suosittelen lämpimästi.

– Rantakyyhky Mikkelissä, Cafe Rantamakasiini ja Ravintola Kissakoski Hirvensalmella.

– Vesikioski Joensuu, ihanat pullavohvelit ja myös suolaista syötävää joka makuun. Myös gluteeniton vaihtoehto tarjolla. Suosittelen.

– Reissupannu Kangasniemellä, leipovat itse. Palveluakin, ei kuskata likaisia itse pois.

– Vaasan Bergö: Aivan ihastuttava kesäkahvila. Parasta itse tehtyä mansikka-raparperimehua. Makeita ja suolaisia leivonnaisia.. itse tehtyä jäätelöä! Toista samanlaista ei ole ja kaiken kruunaa ihastuttava saari lossimatkoineen.

”Valtavat kakkupalat”

– Korpihilla, Posio. Paras kahvila Suomessa. Viihtyisä ympäristö ja tuotteet todella hyviä, suolaista ja makeaa.

– Punkalaitumen kirkonkylässä kahvila Myötätuuli! Valtavat kakkupalat, suussa sulavat suolaiset piirakat. Maksamisen jälkeen asiakasta pyydetään istumaan ja kaikki tuodaan santsikuppia myöten pöytään. Keidas muihin verrattuna, keppoisa tunnelma ja hieno palvelu. Suosittelen kaikille!

– Lappeenrannan Kahvila Majurska, joka on toiminut myös putiikkeina. Tila on täysin alkuperäinen ja talo on 1800-luvun loppupuolelta, myös kahvilan sisusta on samalta ajalta. Siellä on upea veranta, joka on kesällä auki kahvittelijoille. Siellä passaa istua auringossa ja simailla kahvia. Heidän kuuluisa, salaisella reseptillä tehty piirakka on mitä parhainta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit