Taru nosti lapsuuden suosikkijälkkärin uudelle tasolle – nyt leivotaan rikkaita ritareita!

Julkaistu:

Pullahiiri
Rikkaat ritarit täytetään mascaropone-juustolla sekä tuoreilla marjoilla.
Muistan omasta lapsuudesta, kun leivän tai pullan ylimääräisistä osista paistettiin jälkiruoaksi tai välipalaksi köyhiä ritareita. Ihan liian harvoin tulee tehtyä noita vanhoja herkkuja.

Olen tutustuttanut myös omat lapset ritarien maailmaan muutamia kertoja. Olen kuitenkin tehnyt köyhistä ritareista hieman hienomman version. Annoin näille nimeksi rikkaat ritarit, koska nämä herkut täytetään tällä kertaa mascaropone-juustolla sekä tuoreilla marjoilla.

Köyhiin tai rikkaisiin ritareihin voi käyttää erinomaisesti myös ylijäämäleipää tai pullapitkoa, niin saa pienennettyä ruokahävikkiä ja valmistettua hävikistä herkkua.

Voit tehdä lisukkeeksi vielä alta löytyvät sokeroidut mansikat. Nämä mansikat sopivat erinomaisesti näiden rikkaiden ritareiden kanssa, mutta ne sopivat myös jäätelön tai juustokakun kanssa herkuteltaviksi.


Rikkaat ritarit

(noin 7 kpl)

1/2 pullapitko tai 1 ranskanleipä

1 kananmuna

2 dl maitoa

Täyte

200 g mascarpone-juusto (tuorejuustoa)

1/2–1 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

noin 300 g tuoreita mansikoita

Tarjoiluun esimerkiksi mansikoita, sokeria, vaahterasiirappia

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa pullapitkosta tai raskanleivästä päädyt pois. Leikkaa loppu pitko tai leipä noin 3 cm leveiksi viipaleiksi. Leikkaa jokaiseen pullaan pieni tasku, mutta leikkaa varovasti, jotta viipaleeseen ei tule reikiä.
  2. Sekoita mascarpone-juusto, 1/2 dl sokeria sekä vaniljasokeri keskenään. Pilko mansikat ja lusikoi ne täytteen joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Täytä pullaan tai leipään tehdyt taskut juustotäytteellä ja paina tasku tiiviisti kiinni. Täytä kaikki köyhät ritarit.
  3. Sekoita syvällä lautasella kananmuna ja maito haarukalla hyvin sekaisin. Upota kaikki pullat tai leivät maito-kananmunaseokseen ja nosta lautaselle. Paista molemmin puolin pannulla.
  4. Tarjoile köyhät ritarit esimerkiksi vaahterasiirapin ja sokeroitujen mansikoiden kanssa.

Sokeroidut mansikat

1/2 litra tuoreita mansikoita pilkottuna

n. 1/2 dl sokeria

Valmista sokeroidut mansikat laittamalla pieniksi pilkotut mansikat kulhoon. Kaada sokeri päälle. Sekoita seos hyvin lusikalla sekaisin ja nosta kulho sivuun. Sekoita välillä mansikoita. Anna mansikoiden maustua vähintään 10–15 minuutin ajan.


40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt