Tiesitkö, että marengin voi tehdä mikrossa? Helppo marjaherkku valmistuu hetkessä

Julkaistu:

Soppa365
Marjat piilotetaan marenkikaton alle.
Marenki tunnetaan hitaana herkkuna, mutta pikainenkin versio onnistuu! Siihen tarvitaan aivan samoja aineksia kuin tavalliseen marenkiin eli sokeria ja munaa, mutta kypsennys tehdään uunin sijaan mikrossa.

Hankalin vaihe pikamarengin teossa on keltuaisten erottelu valkuaisista, sillä marenki ei vaahtoudu, jos mukaan tulee keltuaista. Helppo tapa on rikkoa munat varovasti kulhoon ja poimia käsin keltuaiset pois kulhosta.

Vaahdotetun marengin alle mikron kestävään mukiin piilotetaan rutkasti marjoja. Käytä omia suosikkejasi: mansikoita, vadelmia tai mustikoita! Marenki kasataan marjojen päälle ja kypsennetään mikrossa.

Katso helpon marenkiherkun ohje Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt