Kesän paras mustikkapiirakka sisältää yllättävän makuparin – tätä teet toistekin!

Julkaistu:

Soppa365
Mustikan ja basilikan epätavallinen liitto toimii hyvin.
Kesän mustikkasadosta ennustettiin korkeintaan keskinkertaista, mutta paikoittain varvut notkuvat isoja lämpimän alkukesän kypsyttämiä marjoja. Tätä piirakkaa varten ei kuitenkaan ole pakko lähteä mustikkametsälle itse, sillä se onnistuu myös pakastetuista mustikoista.

Jos aiot tänä kesänä leipoa vain yhden piirakan, tartu tähän ohjeeseen. Piirakka on 90-prosenttisesti perinteinen, mutta sopivasti uutta twistiä tuo basilika.

Tuoreet basilikan lehden soseutetaan sokerin kera ja yrtti-sokeri sekoitetaan pohjataikinaan ja päälle tulevaan taikinamuruun. Jos kuitenkin hullaannuit basilikan ja mustikan liittoon, tee basilikasokeria enemmän ja ripottele sitä valmiin piirakan pinnalle.

Katso koko ohje Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt