”Suomalaiset eivät erikoiskahveista perusta” – arvaatko, kuinka monta kuppia suomalainen juo päivässä?

rac

Julkaistu:

Kahvinjuonti
Kahvi maistuu suomalaisille mahdollisimman perinteisenä.
Kerroimme huhtikuussa, että suomalaiset kuluttivat vuonna 2018 lähes kymmenen kiloa kahvia henkilöä kohden. Ei olekaan liioiteltua väittää, että meillä kahvi kuuluu melkeinpä tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Sitä hörpitään aamupalalla ja kylässä, arkena ja sunnuntaina, töissä sekä tien päällä – eritoten huoltoasemilla.

Neste kysyi hiljattain suomalaisautoilijoilta heidän kahvittelumieltymyksiään. Tulokset olivat yksiselitteiset: kahvi maistuu mahdollisimman simppelinä.
  • Katso artikkelin yllä olevalta videolta 7 vinkkiä täydellisen kahvikupillisen keittämiseen.

Vaaleapaahtoinen suodatinkahvi jyrää

Nesteen kyselyn mukaan jopa 81 prosenttia vastaajista juo päivässä 2–5 kuppia kahvia. Yli viisi kuppia päivässä juovat eniten 50–59-vuotiaat vastaajat.

Kahvilaaduista yksi on ylitse muiden: vaaleapaahtoinen suodatinkahvi. Se jyrää suosiollaan, sillä jopa 65 prosenttia kaikista ja nuoremmista, 25–39-vuotiaista vastaajista 80 prosenttia kertoo valitsevansa perinteisen kupin kuumaa erikoiskahvien sijaan.

– Suomalaisautoilijat eivät erikoiskahveista perusta, vaan suosivat perinteisempiä kahvilaatuja, sanoo markkinointipäällikkö Tytti Stranding Nesteen Marketing & Services -liiketoimintayksiköstä.

Suodatinkahvin seassa käytetään huomattavasti eniten kevytmaitoa. Kasvimaitoja, kuten kaura-, soija- tai mantelimaitoa, kertoo laittavansa kahvin sekaan vain viisi prosenttia vastaajista.

Vaikka viime aikoina ollaan voitukin puhua pienestä kasvimaitobuumista, se ei näy ainakaan huoltamoille piipahtavien kahvinjuojien keskuudessa.

Take away -kuppi ei kiinnosta

Jopa neljä viidestä vastaajasta sanoo juovansa kahvia yleisimmin liikenneasemalla tai hakevansa kahvin asemalta mukaan.

– Muut take away -kahvin tyypilliset ostopaikat jäävät kauaksi taakse. Kahvilasta kahvin hakee mukaan 11 prosenttia, kioskista 9 prosenttia ja kaupan kahvipisteestä 3 prosenttia vastaajista, Nesteeltä kuvaillaan.

Kun kahvia sitten tilataan huoltoasemalta, se halutaan todennäköisimmin posliinikuppiin (52 % vastaajista), mutta lähes yhtä usein kertakäyttökuppiinkin (44 %).

Uudelleenkäytettävää take away -kuppia kertoi käyttävänsä vain neljä prosenttia vastaajista.

– Tärkeintä kertakäyttökuppien kanssa on niiden oikeaoppinen kierrätys. Huolehditaan kupit kierrätysastiaan tai sen puuttuessa roskiin, kun kahvit on juotu, ja pidetään tienvarret siisteinä yhteistuumin, Stranding muistuttaa.

Ota kantaa

Maistuuko kahvi?

Toki! 91% No ei. 9%
Ääniä yhteensä 3987

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt