Kesän nopein ja helpoin mökkikakku! Kokin kekseliäs jälkiruoka syntyy vain muutamassa minuutissa

Julkaistu:

Reseptit
Mikan muutamassa minuutissa syntyvä herkku on loistava mökkijälkkäri!
Mökkivieraat kurvaavat pihaan aivan muutaman minuutin kuluttua, mutta pää lyö tyhjää tarjoiltavien osalta? Mitä ihmettä tarjota nopeasti jälkiruoaksi?

Ei hätää! Herkullisen jälkiruoan voi koota vain hetkessä.

Helsinkiläisen kokin ja ruokablogia kirjoittavan Mika Rampan jälkiruoka syntyy vain viidessä minuutissa. Kyseinen herkku on nopeaakin nopeampi mansikkajuustokakku, joka valmistetaan pullapitkosta.

Miten pullapitkosta sitten saa aikaan juustokakun?

– Pullapitko halkaistaan keskeltä ja sen sisustaa koverretaan hieman, jotta vaniljasokerilla maustettu tuorejuusto mahtuu sen sisään. Tuorejuuston päälle hienonnetaan puoli litraa mansikoita, jonka jälkeen kansi nostetaan päälle ja superhelppo pullakakku on valmis, Rampa ohjeistaa blogissaan Perinneruokaa prkl.

Helppous viehättää kesäisin

Vaikka resepti on yksinkertainen ja nopea, on jälkiruoka taivaallisen herkullinen. Kukapa voisi vastustaa perinteistä pullaa, tuoreita mansikoita ja juustokakun makua?

Rampan mukaan jälkiruoassa parasta on sen helppous. Mitään erikoisia raaka-aineita ei tarvita.

Rampa kertoo, että inspiraatio jälkiruokaan syntyi kokeilun kautta.

– Olen aikaisemmin laittanut pullapitkoon kermavaahtoa ja erilaisia marjoja. Nyt sitten ajattelin yhdistää sen juustokakkumaisuuteen.

Parempaa seuraavana päivänä

Tätä herkkua ei myöskään tarvitse syödä kerralla, vaikka epäilemättä se häviääkin nopeasti parempiin suihin.

– Kakku säilyy hyvänä pari päivää, oikeastaan se on vielä parempaa seuraavana päivänä, jolloin mansikat ja tuorejuusto ovat mehustaneet koko kakun, Rampa vinkkaa blogissaan.

Rampan kekseliäs jälkiruoka ehtinyt keräämään jo kehuja. Viikonloppuna mansikkajuustokakusta pääsivät nauttimaan bloggaavan kokin ystävät.

– Kaikki tykkäsivät siitä todella paljon.


Nopea mansikkajuustokakku pullapitkosta (10 annosta)

1 pullapitko

300 g tuorejuustoa

2 tl sokeria

2 tl vaniljasokeria

5 dl mansikoita

tomusokeria

orvokkeja

Tee näin:
  1. Halkaise pullapitko ja koverra sen sisusta hieman pois.
  2. Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä se pohjan päälle.
  3. Perkaa ja hienonna mansikat. Lisää ne tuorejuuston päälle ja nosta kansi päällimmäiseksi.
  4. Koristele kakku halutessasi tomusokerilla ja orvokeilla.
Lähde: Perinneruokaa prkl

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt