Katin uunilohi hurmasi koko perheen mehevyydellään: ”Säilyketomaatti taipuu moneen”

Julkaistu:

Lohi
Tee uunilohesta vielä ripauksen verran herkullisempaa tomaatin avulla!
Klassikkoherkku uunilohi maistuu monissa kodeissa arkiruokana, mutta myös juhlavampana ateriana.

Ominaista lohelle on sen muuntautumiskyky: kalaa voi valmistaa monella eri tavalla, kuten yhdistämällä smetanaan, pestoon tai vaikkapa pinaattiin.

Lue lisää:
Vaan oletko koskaan kokeillut tomaatti-uunilohta? Pippuripyre-blogia pitävä Kati löysi reseptin aikoinaan netistä ja päätti kokeilla sitä vähän tuunaten.

– Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty kalana turskaa, mutta itse vaihdoin sen perinteisempään loheen, Kati kertoo.

Säilyketomaatti taipuu moneen

Kati sanoo syöneensä lapsuudenkodissaan paljon kalaa, joten myös heillä syödään sitä nykyisin runsaasti.

Kalan ohella bloggaaja suosii ruuanlaitossa paljon tomaattia.

– Varsinkin säilyketomaatti on suosikkini, sillä se taipuu moneen. Uunilohi tai -kala yleensä kuivuu helposti, joten erilaiset kastikkeet pitävät kalan mehevänä, Kati kertoo.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin turskan ohella myös valkosipulia. Kati jätti sen pois, koska hän ei pidä valkosipulin ja kalan yhdistelmästä.

– Tätä uunilohta voi tarjota niin riisin kuin perunankin kanssa. Erityisen hyvin sopii basmatiriisin kanssa, koska se on vähän makeaa. Lisäksi tämän kanssa maistuu raikas pähkinä-vihersalaatti, omena-punajuuriraaste tai omena-sipulisalaatti, neuvoo.

Hän on tuunannut lohta myös vähän toisella tavalla, nimittäin fetajuustolla ja aurinkokuivatulla tomaatilla. Lisäksi Kati tekee usein kookoskalaa pannulla.

– Tomaatti-uunilohessa perhe kiitteli erityisesti sen mehevyyttä. Lopputulos oli todella herkullinen. Puolisokin mainitsi, että kala oli tosi mehevää, Kati sanoo.

Tomaatti-uunilohi

(neljälle)

Ainekset

500 g lohifilettä

1 punasipuli

2 tlk säilyketomaattia

1 dl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna

0,5 dl oliiveja

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippurirouhetta

1 tl kuivattua basilikaa


Valmistus
  1. Poista lohifileestä nahka ja nypi ruodot.
  2. Pilko sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja puolita oliivit.
  3. Laita uunivuoan pohjalle tölkki säilyketomaatteja ja puolet sipulista, aurinkokuivatusta tomaatista ja mausteista.
  4. Ripottele suola lohifileen pinnalle ja aseta lohi uunivuokaan.
  5. Lisää loput tomaatit, sipulit ja mausteet vuokaan. Ripottele pinnalle oliivit.
  6. Paista 200 asteessa 30–35 minuutin ajan.
  7. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa. Nauti esimerkiksi keitetyn basmatiriisiin ja vihersalaatin kanssa!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt