Pullahiiren mustikkapaistos on kesäherkkujen aatelia! Katso näppärä ja nopea resepti

Julkaistu:

Pullahiiri
Kokeile suussasulavaa mustikkapaistosta Tarun tapaan!
Näin kesäaikaan erilaiset paistokset ovat helppoja valmistaa. Niihin voi käyttää kesällä tuoreita marjoja ja syksyllä erilaisia satokauden hedelmiä.

Marjapaistoksen ideana on, että marjat laitetaan vuoan pohjalle ja päälle tulee vehnäjauhoista, sokerista ja voista valmistettu murukerros. Se paistuu uunissa herkulliseksi ja rapeaksi kuoreksi marjojen päälle.

Jos tuoreiden marjojen sijaan löytyykin vain pakastemarjoja, voit käyttää niitä paistokseen erinomaisesti tähän herkkuun.

Tarjoile lämmin mustikkapaistos kylmän vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Halutessasi voit toki käyttää vaikka molempia. On ihanaa, kun kylmä jäätelö sulaa lämpimän mustikkapaistoksen päälle.

Katso alta resepti ja valmista tämä herkku kesäpäivän jälkiruoaksi tai välipalaksi!


Mustikkapaistos

2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

100 g voita

350 g mustikoita

Tarjoiluun

vaniljajäätelöä/vaniljakastiketta


Valmistusohjeet

  1. Nypi vehnäjauhot, sokeri ja voi kulhossa tasaiseksi muruksi. Voit myös käyttää monitoimikonetta murukerroksen valmistukseen.
  2. Levitä marjat noin 25 cm piirakkavuokaan ja levitä murukerros marjojen päälle.
  3. Paista 175 asteessa noin 30 minuutin ajan. Tarjoile mustikkapaistos lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt