Testissä 12 maidotonta jäätelöä – uutuus sai sekasyöjänkin ihastumaan: ”Taivas suussa!”

Julkaistu:

Kauppojen jäätelöaltaista saa nykyään kymmeniä erilaisia vegaanisia jäätelöitä. Ilta-Sanomien asiantuntijaraati maisteli niistä 12.
Maidottomien jäätelöiden valikoima on laajentunut viime vuosina kovaa kyytiä kauppojen kylmäaltaissa. Kasviperäistä ruokavaliota suosivat jäätelönystävät ovat siitä riemuissaan, mutta myös hämillään.

– Ennen markkinoilla oli suunnilleen kolmea eri laatua. Aina kun uusi maku tuli kauppoihin, se testattiin heti. Nyt uusia tuotteita tulee niin nopeaan tahtiin, ettei meinaa pysyä vauhdissa mukana, toteaa vegaanista ruokavaliota noudattava Marjaana Paukku.


Jäätelöjätti Froneri Finlandin markkinointijohtajan Minna Brunbergin mukaan kuluttaja on täysin oikeilla jäljillä: Hyvinvointitrendi on vaikuttanut merkittävästi jäätelömarkkinaan ja vegaaniset jäätelöt menevät nyt kuumille kiville.

– Teimme talvella kyselyn suomalaisille naisille vegaanisuudesta. Kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista naisista on kiinnostunut lisäämään vegaanisten vaihtoehtojen osuutta ruokavaliossaan ja lähes kolmannes aikoo kokeilla uusia kasvipohjaisia tuotteita tämän vuoden aikana, Brunberg kertoo.


Aiemmin vegaanisia jäätelöitä on ollut saatavilla vain isommissa kotipakkauksissa. Nyt valmistajat ovat satsanneet myös puikkoihin, tuutteihin ja irtojäätelöihin. Brunbergin mukaan erityisruokavaliotuotteet edustavat jo jopa kahdeksaa prosenttia koko jäätelömarkkinasta.

Paukku ja viisi muuta nuorta naista kokoontuivat maistelemaan kesän 2019 maidottomia uutuusjäätelöitä. Testiryhmästä puolet ovat vegaaneja ja toinen puolikas käyttää myös maitotuotteita.

Vaikka ryhmä oli yksimielinen siitä, että valikoiman laajentuminen on hyvä juttu, kaikki testituotteet eivät saaneet osakseen pelkkää ylistystä. Siinä missä yksi jäätelö oli ylitse muiden, toinen ei kelvannut edes pahimpaan sokerinhimoon.Jos taulukko ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt