Anni julkaisi kuvan ihanasta Geisha-juustokakusta ja alkoi saada runsaasti pyyntöjä ohjeesta – se on helppo ja nopea! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Anni julkaisi kuvan ihanasta Geisha-juustokakusta ja alkoi saada runsaasti pyyntöjä ohjeesta – se on helppo ja nopea!

Tässä kuvassa koristeluun käytetyt kukat olivat kevään kirsikankukkia. Kesällä koristeluun voisi käyttää esimerkiksi liiloja apilankukkia ja orvokkeja. Hyvinvarustelluissa marketeissa myydään myös nimenomaan koristeluun tarkoitettuja, syötäviä kukkia.

Tässä kuvassa koristeluun käytetyt kukat olivat kevään kirsikankukkia. Kesällä koristeluun voisi käyttää esimerkiksi liiloja apilankukkia ja orvokkeja. Hyvinvarustelluissa marketeissa myydään myös nimenomaan koristeluun tarkoitettuja, syötäviä kukkia.

Julkaistu: 28.6. 11:30

Annin uunissa -blogia kirjoittavan Annin kakkuohje on täydellinen tarjottava kesän juhliin, kyläilijöitä varten tai ihan vain kotiväen iloksi.

Annin uunissa -blogia kirjoittava Anni Paakkunainen julkaisi keväällä Instagramissa kuvan kauniista geishajuustokakusta. Hän ajatteli sen olevan tavanomainen ruoka- ja leivontablogiin liittyvä julkaisu inspiraatioksi leipomisesta kiinnostuneille, mutta kakku saikin tavallista enemmän ihastuneita reaktioita ja kyselyjä.

Kakun resepti ei ole kaupalliseen yhteistyöhön liittyvä julkaisu.

– Ihana, oli yleisin kommentti. Siitä tuli hitti jo ennen reseptin julkaisua. Siksi päätin julkaista ohjeen.

– Vain muutama tunti sain jo viestejä, että monella oli kakku jääkaapissa. Osa lähetti kuvankin omasta kakustaan, Anni kertoo Ilta-Sanomille.

Anni pohtiikin blogissaan, mikä tekee joistakin ohjeista erityisen suosittuja.

– Usein käy näin: reseptit, joista itse on todella innoissaan ja siksi olettaa, että moni muukin niistä innostuu, jäävät tähdenlennoiksi. Miksi ketään ei kiinnosta, tämähän oli ihan mahtava juttu, kuukauden paras ohje? Sitten taas ne reseptit, jotka syntyvät vahingossa, osana toista kokonaisuutta tai tiedostamattomasti – niistä tulee hittejä, Anni kirjoittaa.

Samaa asiaa pohti alkuvuodesta myös Liemessä-ruokablogia kirjoittavan Jenni Häyrinen, jonka uunifetapasta nousi todella suosituksi hyvin lyhyessä ajassa.

Vain 5 ainesta

Anni pohtii, että tämän kakun suosiolle voi olla muutama syy. Sen ainesosalista on hyvin lyhyt: vain viisi ainesta. Kakun valmistaminen on myös helppoa ja nopeaa. Kakun tekemiseen menee menee noin puoli tuntia, sekä tekeytymiseen kuluva aika. Jos kakun haluaa saada vieläkin nopeammin kahvipöytään, sen voi käyttää pakkasen kautta.

– Kakkuun ei tarvitse käyttää liivatetta, mikä ei sovi kaikkien ruokavalioon. Liivatteen käyttäminen saatetaan kokea hankalaksi.

Tämä kakku ihastuttaa kauneudellaan, mutta on myös herkku, jota kahvipöydässä tullaan taatusti kiittämään.

– Ihana kakku. Todella hyvää, blogin lukija kirjoitti kommentissaan.

Geishajuustokakku

(noin 8 annosta)

Pohja:

200 g Geisha-keksejä (2 pakettia)

40 g voita tai margariinia

Täyte:

200 g Geisha-suklaata (2 levyä)

3 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea

Koristeet:

1 paketti Geisha-keksejä, syötäviä kukkia (esim. omenakukat, orvokit, apilaa) hasselpähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohja. Hienonna keksit ja lisää keksimurun sekaan sula voi.

  2. Painele seos halkaisijaltaan noin 18-20 cm irtopohjavuokaan. (Vinkki! Siistien reunojen saamiseksi käytä reunakalvoa.)

  3. Valmista täyte. Sulata suklaalevyt vesihauteessa tai mikrossa. Jäähdytä.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun.

  5. Notkista tuorejuusto kulhossa ja vatkaa sekaan sula suklaa.

  6. Kääntele kermavaahto sekaan ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita kakun pinta.

  7. Anna kakun hyytyä 3-5 tuntia tai yön yli kaapissa. Jos haluat kiinteämmän tekstuurin kakkuun, lisää 2 liivatetta mukaan, mutta se ei ole välttämätöntä.

  8. Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo. Siirrä kakku kakkualustalle.

  9. Painele keksit kakun reunoille ja ripottele kakun päälle rouhittua hasselpähkinää sekä syötäviä kukkia.

  10. Tarjoile kakku välittömästi!

Resepti: Annin Uunissa -blogi

Lue myös: 10 ihanaa juustokakkua – kahvipöydän himoituimmat herkut

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit