S’mores on hurjan helppo herkku – tarvitset vain vaahtokarkkia, suklaata ja keksejä!

Julkaistu:

Pullahiiri
Oletko jo kuullut S’́mores-herkuista, jotka valmistetaan keksistä, suklaasta ja paahdetuista vaahtokarkeista?
S’mores-herkku sopii todella hyvin grillijuhliin ja on samalla mukava ohjelmanumero, kun jokainen saa valmistaa itse oman jälkiruokansa.

Ainekset on myös helppo kuljettaa mukana grillipaikalle, eikä tämä jälkiruoka vaadi suuria esivalmisteluja. Itse pääsin tutustumaan S ’mores herkkuun ensimmäisen kerran teini-ikäisenä asuessani kesän Amerikassa.

Tämä oli –ja on edelleen – Amerikassa todella perinteinen ja herkullinen nuotioherkku kesäiltoina. Se sopii hyvin varsinkin leirinuotioille. S’mores-herkun juuret vievät pitkälle 1900-luvun ensimmäisille vuosikymmenille.

Erityisen suosittu tämä on ollut partiolaisten keskuudessa, varmaankin juuri helppouden ja tarvikkeiden hyvän säilyvyyden vuoksi. Näin heinäkuun alussa näillä makeilla paloilla herkutellaan monessa kodissa Suomessa ja Amerikassa Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän kunniaksi.


S’mores– grillattu jälkiruoka

(6 annosta)

12 keksiä (esim. Marie)

6 keksin kokoista maitosuklaapalaa

6 isoa vaahtokarkkia


Valmistusohjeet

  1. Ota keksit, suklaat ja vaahtokarkit esille. Pilko suklaa sopivankokoisiksi paloiksi.
  2. Laita vaahtokarkit yksi kerrallaan grillitikkuun ja grillaa vaahtokarkkia, kunnes se on sopivasti lämmennyt ja paahtunut hieman pinnasta.
  3. Ota yksi keksi ja laita suklaapala keksin päälle. Ota valmiiksi toinen keksi. Laita vaahtokarkki grillitikun kanssa suklaan päälle.
  4. Paina kevyesti toinen keksi vaahtokarkin päälle ja vedä tikku pois vaahtokarkin sisältä.
  5. Nautiskele tämä herkku heti lämpimänä!

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt