Priscan mansikka-valkosuklaarahka valmistuu vartissa – ihana makea yllätys vieraille!

Julkaistu:

Elämän makuja
Nappaa tästä näppärät hätävarat kesävieraiden varalle!
Simppeliä, herkullista ja hauskaa tarjottavaa? Kesällä on kiva, jos takataskussa on muutama näppärä idea tarjoiluun vieraiden varalle tai itsensä hemmotteluun.

Mansikka-valkosuklaarahka käy välipalaksi tai jälkkäriksi.

Hauskojen omena-kanelinachojen raaka-aineet saattavat löytyä kaapista valmiiksi.

Latva-artisokkia alkaa ilmestyä kauppoihin heinäkuussa. Siinäpä näyttävä, mutta uskomattoman yksinkertainen tarjottava.

Mansikka-valkosuklaarahka

100 g valkosuklaata

500 g rahkaa

1 l mansikoita

2 rkl hunajaa

2 dl kermaa

1 rkl sokeria

marenkia

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.

Kaada rahka ja mansikat korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Säästä muutama mansikka koristeeksi. Kaada samalla joukkoon sula valkosuklaa.

Sekoita joukkoon hunaja ja laita jääkaappiin odottamaan. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.

Tarjoa rahka kermavaahdon, marenkimurun ja mansikoiden kera.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia 4



Omena-kanelinachot

8 keskikokoista tortillaa

50 g voita

1,5 dl fariinisokeria

1 rkl kanelia

2 omenaa

1 päärynä

1 purkki creme fraichea

ruukku minttua

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Leikkaa tortilloista pyöreitä, noin 8 senttiä läpimitaltaan olevia pyörylöitä.

Sulata voi ja sekoita voi tortillojen pinnalle kulhossa sekoittaen.

Levitä pyörylät kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle niin, että ne ovat yhdessä kerroksessa.

Ripottele päälle kaneli ja noin puoli desiä fariinisokeria. Nosta uuniin ja paahda 10–12 minuuttia, kunnes tortillat ovat saaneet hieman väriä. Ne kovettuvat vielä jäähtyessään.

Leikkaa omenat ja päärynä pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja nosta hedelmät pannulle. Lisää puoli desiä fariinisokeria ja paista noin 15 minuuttia, kunnes hedelmien rakenne pehmenee ja sokeri karamelisoituu.

Lusikoi hilloketta kanelinachojen päälle ja lisää nokare creme fraichea ja mintunlehti.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4–6:lle herkutteluun



Latva-artisokkaa

(kahdella kastikkeella)

2 latva-artisokkaa

suolaa

25 g voita

1 sitruuna

1 dl oliiviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

3 rkl dijoninsinappia

sokeria

suolaa

mustapippuria

Leikkaa artisokista varren kuiva osa pois. Keitä artisokat suolatussa vedessä, johon on lorautettu ruokalusikallinen valkoviinietikkaa, 35–45 minuuttia, riippuen artisokan koosta.

Valmista kastikkeet. Sulata voi kattilassa. Purista joukkoon sitruunan mehu. Säilytä huoneenlämmössä.

Valmista Dijon-kastike. Sekoita öljy, viinietikka, sinappi, reilu hyppysellinen sokeria ja suolaa sekä mustapippuri haarukalla tasaiseksi, paksuksi kastikkeeksi. Mikäli kastike ei emulgoidu, lisää sinappia.

Dippaa artisokan lehtiä yksitellen kastikkeisiin ja nauti. Lopuksi alta paljastuu artisokan sydän. Poista sen päällä olevat karvat, leikkaa kova kanta pois, leikkaa paloiksi ja herkuttele.

Valmistusaika: 45 minuuttia

Annoksia: 4




IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt