Suosittu einesruoka oli loppu kaupasta, joten Miia kokeili valmistaa samanlaista itse: herkullinen kinkku-ananaspasta syntyy nopeasti

Julkaistu:

Reseptit
Kun lähikaupan valmispasta oli loppu, päätti Miia tehdä sitä pojilleen itse.
Miian kotona syödään paljon pastaruokia. Niissä hän käyttää mielellään paljon kasviksia ja sieniä, mutta toisinaan myös lihaa.

Kiireisinä päivinä kahden urheilevan pojan yksinhuoltaja kuitenkin turvautuu monen muun tavoin eineksiin. Eräs perheen suosikkiruuista on valmis kinkku-ananaspasta.

– Siitä jalkapallopoikani saavat hyvin pastaa pohkeisiin!

Kun samainen valmisruoka oli eräänä päivänä loppunut lähikaupasta, Miia päätti kokeilla sen valmistamista itse.

Poikien mielestä valmisruokaa parempaa

Kinkku-ananaspasta onnistui mainiosti. Se syötiin hyvällä ruokahalulla, ja perheen pojat jopa kehuivat sitä valmisruokaa paremmaksi.

– Maku pastassa oli hyvin samantyyppinen, tosin tuunasin pastaa aurajuustolla, kun sitä sattui kaapista löytymään, Miia kertoo.

– Reilun ruokakerman ansiosta tämä oli ehkä valmisruokaa kosteampaa. Riittävä neste pastalle on tämän ruuan ykkösjuttu! Ja pastaa ei siis tarvitse tosiaankaan keittää etukäteen.

Miia julkaisi seuraavan ohjeen Facebookissa Kotiruoka-ryhmässä.

Kinkku-ananaspasta

noin pussillinen kaurapastaa

kinkkua

ananasta

50 g aurajuustomurua

5 dl juustoruokakermaa

3–4 dl maustamatonta ruokakermaa

50 g pizzajuustoraastetta

Valmistus

  1. Ota ruoka-aineille sopiva, syvä vuoka. Sekoita pasta, kinkku ja ananas sekä aurajuusto yhteen.
  2. Lorauta päälle juustoruokakermaa sekä ruokakermaa niin, että kaikki pasta peittyy kermalla.
  3. Lopuksi ripottele juustoraasteet päälle ja laita vuoka uuniin noin tunniksi. Kansi pidetään vuoan päällä koko ajan, jotta neste ei haihdu ja pasta kypsyy.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt