Hotelliin aamupalalle ilman yöpymistä? Näin paljon se maksaa eri ketjuilla

Aamiaiselle pääsee, vaikka ei hotellissa yöpyisikään – mutta millä hinnalla? Me selvitimme.

25.6.2019 15:30

Hotelliaamiainen saa jo pelkkänä sanana veden kielelle.

Kananmunaa, tuoretta leipää, muroja, puuroa, tuoremehua, pekonia... Verrattomampaa tapaa käynnistää aamunsa saa etsiä.

Mutta tiesitkö, että aamupalalla voi hyvin käydä myös silloin, vaikka ei yövy hotellissa? Itse asiassa tällainen on jopa varsin yleistä, hotelleista kerrotaan.

Bisnestapaamisia ja viikonloppunautiskelua

Scandic-hotellien viestintäpäällikkö Johanna Uimonen kertoo, että kaikkiin hotelleihin ollaan tervetulleita aamiaiselle myös ulkopuolelta.

– Etenkin viikonloppuisin aamupalaa tullaan nauttimaan paljon vaikka ystäväporukalla. Arkisin on bisnestapaamisia, Uimonen toteaa.

Myös Sokos Hotelsien viestintäsuunnittelija Anna Lappalainen sanoo, että aamiaisten suosio hotellin ulkopuolisten vieraiden keskuudessa on ollut kasvussa jo jonkin aikaa.

– Arkisin hotelliaamiainen on meillä yhtä lailla yhä useammin valinta bisnestapaamiselle. Viikonloppuisin lähialueen asiakkaat taasen tulevat nauttimaan vapaapäivän aloituksesta valmiissa pöydässä, Lappalainen kiteyttää.

Kahvia ja appelsiinimehua – klassinen aamupalakaksikko.

Myös hotelli Kämpin aamiaiselle voi saapua joko spontaanisti, kun talo ole täynnä, tai sitten varaamalla etukäteen.

– Koen, että tämä on kasvava trendi, että käydään syömässä hotelliaamiainen, vaikka ei oltaisi yötä, Kämpin hotellinjohtaja Tuomas Liewendahl toteaa.

– Meillä on myös mahdollista valita listalta eri aamiaisia, kuten ranskalainen tai continental-aamiainen, perinteisen buffetin ohella. Jos kaipaa luksusta ja haluaa juhlistaa jotain, aamiaisen yhteydessä voi saada kuplivaa jo seitsemän aikaan, hän lisää.

Hotelliaamiaisella on tarjolla myös raikkaita makuja, kuten smoothieita.

Lahdessa suosio on huomattavan suuri

Ulkopuolisten vieraiden määrä kuitenkin vaihtelee hotelleittain erittäin paljon.

– Esimerkiksi Lahdessa Solo Sokos Hotel Lahden aamiainen Seurahuoneella on erittäin suosittu kaupunkilaisten keskuudessa. Aamiaisen aukioloa onkin jatkettu ulkopuolisille syöjille viikonloppuisin kello yhteen asti, Lappalainen mainitsee.

Vastaavasti Uimonen toteaa, että eritoten kesäkuussa avattuun Marski by Scandiciin on helppo pistäytyä.

– Hotelli sijaitsee Helsingin keskustassa, Stockmannia vastapäätä, ja ravintola on katutasolla. Siellä tullaankin varmasti käymään paljon pelkästään aamiaisellakin.

Sekä Uimonen että Lappalainen korostavat, että aamiaisilla huomioidaan aiempaa paremmin erityisruokavaliot.

Vegaani- ja gluteenivaihtoehdot on merkitty ja eroteltu muista tarkasti, ja hotelliin voi myös olla yhteydessä etukäteen toiveistaan.

Mitä aamiainen maksaa?

Scandicin hotelleissa aamiainen maksaa 18 euroa ja Marskissa 19,50 €.

Kansainvälisten, Scandicin alaisuudessa olevien brändien, eli Holiday Innin, Hiltonin, Crowne Plazan sekä Hotel Indigon, hinnat vaihtelevat hotelleittain 18 eurosta 28 euroon.

Sokos Hotelsien aamiaisten hinnat ovat 15 eurosta ylöspäin. Esimerkiksi mainittu Lahden Seurahuoneen aamiainen maksaa 21 euroa.

Hotelli Kämpin buffet-aamiainen maksaa 32 euroa. Sen lisäksi tarjolla on monenlaisia à la carte -aamiaisia, kuten continental-aamiainen, jonka hinta on 24,90 €.

Aamiaiset alkavat arkena 06:30 ja päättyvät kello 10. Viikonloppuna aamiainen kestää seitsemästä kello yhteentoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit