Tarun ihana mansikkajuustokakku on nopea ja helppo

Julkaistu:

Pullahiiri
Kauniin mansikkakakun nostaa ilolla kahvipöytään.
Kesällä on ihana herkutella tuoreilla marjoilla. Näin juhannuksesta alkaa paras marja-aika, joka jatkuu pitkälle syksyyn.

Nyt ensimmäisenä saamme nauttia makeista mansikoista.

Tästä alta löydät herkullisen mansikkajuustokakun reseptin, joka sopii moneen kesän juhlaan. Mansikat antavat herkullista makua pehmeälle vaniljavaahdolle. Vaniljasokerin määrä riippuu käytettävissä olevasta vaniljasokerista, joten maistele täytettä valmistuksen aikana, niin saat sopivan vaniljaisen maun täytteeseen.

Tästä kakusta riittää noin 8–10 henkilölle.


Pohjan keksejä voit vaihdella oman maun mukaan. Tällä kertaa käytin Digestive-keksejä, mutta voit käyttää pohjana myös erilaisia kaura- tai täytekeksejä. Mansikoiden päälle tuleva hyytelösokeri antaa marjoille upean kiillon ja marjat säilyvät kauniina kakun päällä.

Kesän nopea ja helppo mansikkajuustokakku

Pohja:

12 kpl Digestive-keksejä

noin 50 g voita

Täyte:

2-3 litraa tuoreita mansikoita

350 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vispikermaa

3/4 dl tomusokeria

noin 3 rkl vaniljasokeria

Kiille:

1 1/2 dl laimennettua mansikkamehua

1 dl hyytelösokeria

Valmistusohjeet

Murskaa keksit pakastepussissa tai leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon.

Öljyä irtopohjavuoan (24 cm) reunus kevyesti ja ripottele päälle tomusokeria. Laita irtopohjavuoan reuna suoraan tarjoiluastialle tai käytä vuokaa normaalisti. Jos käytät vuokaa normaalisti, niin pingota leivinpaperi vuoan pohjalle, reunan väliin.

Painele keksimurska reunuksen sisään.

Puolita noin puolet mansikoista ja laita ne kiertämään vuoan reunaa koko vuoan ympäri, leikattu puoli vuoan reunaa vasten.

Levitä pohjan päälle vielä mansikan puolikkaita vierekkäin. Jätä loput mansikat koristeluun.

Mittaa tuorejuusto ja vispikerma yhdessä tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa kulhoon. Käytä vaniljasokeria oman maun mukaan.

Kun täyte on valmis, maistele vielä ja lisää tarvittaessa vaniljasokeria. Vatkaa kaikki täyteen ainekset kulhossa paksuksi vaahdoksi ja levitä vaahto mansikoiden päälle.

Nosta kakku jääkaappiin odottelemaan koristelua.


Leikkaa koristelua varten mansikat ohuiksi siivuiksi ja lado ne haluamallasi tavalla kakun päälle.

Valmista halutessasi vielä kiille mansikoiden päälle kiehauttamalla mansikkamehu ja lisäämällä hyytelösokeri joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, jotta sokeri sulaa nesteen joukkoon.

Levitä kiille mansikoiden päälle joko pullasudilla tai lusikalla. Kaikkea kiillettä ei tarvitse käyttää. Riittää, että mansikat saavat ohuen kiillekerroksen.

Kun kiille on hyytynyt irrota vuoan reuna varovasti kakun ympäriltä. Voit auttaa irrottamista silikonisella tai muulla pehmeällä lastalla vetämällä sitä vuoan reunaa pitkin. Varo, ettet naarmuta vuoan pintaa.

Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun asti.


40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt