Tuomaristo maisteli yli 30 grillimakkaraa ja löysi 3 selkeästi parasta

Kuuden hengen tuomaristo valitsi parhaan grillimakkaran viikonloppuna Tammelan makkaramarkkinoilla. Myös yleisö sai äänestää suosikkiaan.

Kilpailussa maisteltiin 31 erilaista makkaraa.

Tammelan makkaramarkkinoilla on valittu paras grillimakkara jo useiden vuosien ajan. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 17 makkaran valmistajaa yhteensä 31 makkaralla, tapahtuman sivuilla kerrotaan.

Kilpailumakkaroita arvioitiin maun lisäksi muun muassa suutuntuman, kuoren, ulkonäön ja jälkimaun perusteella. Vuoden parhaaksi grillimakkaraksi valittiin Makulihan Salarakas. Helsingin Makkaratehtaan Lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli sai toisen sijan.

Palkinnot jaettiin viime viikonloppuna.

Vuoden paras grillimakkara

  1. Makuliha – Salarakas (4)

  2. Helsingin Makkaratehdas – Lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli (26)

  3. Makuliha – Besserwisser (7)

Muut kategoriat:

Vuoden paras mausteinen makkara

Katinalan Lihakauppa – Chili-Emmental (21)

Vuoden paras raakamakkara

Helsingin Makkaratehdas – Lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli (26)

Vuoden paras uutuus

Helsingin Makkaratehdas – Lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli (26)

Yleisön suosikki

Tänä vuonna yleisö sai myös ensimmäistä kertaa maistaa kaikkia kilpailuun osallistuneita tuotteita ja äänestää suosikkiaan. Tapahtuman sivuilla kerrotaan, että yleisöääniä annettiin yhteensä 335.

Vuoden 2019 yleisön suosikiksi nousi Helsingin Makkaratehtaan Rööperin Chiligrilli.

Helsingin Makkaratehtaan Chiligrillin kannoilla muutaman äänen erolla olivat Kivikylän Kotipalvaamon Juusto-Jalapeno Tuhti sekä Makulihan Besserwisser.

Varsinaiseen tuomaristoon kuuluivat tänä vuonna Tuomas Kolehmainen (Glorian ruoka & viini, grillaus-, liha- ja makkaravastaava), Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen, Suomen Olutseuran puheenjohtaja Antti Kotti, Akateemisen Kiuas-Seuran makkara-arvosteluista vastaava toimittaja, Olutliiton hallituksen jäsen Niilo Orola, Ruokatieto yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Tiina Lampisjärvi sekä Forssan Lehden ja Seutu-Sanomien päätoimittaja Petri Hakala.

Tänä vuonna kilpailuun osallistuivat Katinalan Lihakauppa Oy, HKScan, Lihatukku Veijo Votkin Oy, Liedon Lihakauppa Oy, Makuliha Oy, Harjun makkaratehdas Oy, Tampereen Lihajaloste Oy, Etelän Tasanko, Palvimestarit MM Oy, Kivikylän Kotipalvaamo Oy, Feri's Sausages (Makkaramies Oy), Tapola, Kirakan tila, Helsingin Makkaratehdas, Hakalan Lihavalmisteet Oy, Björkens ja Teivon Liha.

Tammelan makkaramarkkinoiden sivuilla on listattu voittajia vuodesta 2005 alkaen.

Lähde: Makkaramarkkinat.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit