Ihana juhannusruoka! Savukalasalaatti ja paras mahdollinen kastike

Julkaistu:

Arkiruokaviikko
Ruokalan simppeleillä ohjeilla perheesi syö noin viidelläkympillä viikossa arkipäivinä.
Juhannusviikolla tehdään kesäistä ja mökkikeittiössäkin helposti valmistuvaa ruokaa.

Maanantai aloitetaan raikkaalla kesäkurpitsasosekeitolla, johon ihanaa makua tuo fenkoli ja timjami.

Tiistaina tehdään ravinteikasta papusalaattia. Oliivit, grillattu paprika, kevätsipuli ja parmesaanijuusto kruunaavat ruokaisan aterian.

Keskiviikkona on vuorossa ihana salaatti, joka sopii myös esimerkiksi juhannuksen tarjottaviin. Savukalasalaattia varten tehdään caesarkastike, joka on tälle herkkuruoalle ehkä se paras mahdollinen kastike.

Torstaina pyöräytetään vihannespyttis. Tähän ruokaan saa helposti upotettua esimerkiksi edelliseltä aterialta mahdollisesti ylijääneet keitetyt perunat. Tässä pyttiksessä mahtavaa makua tuovat varhaisperunoiden lisäksi porkkana, kukkakaali ja kevätsipuli, sekä tuoreet yrtit.

Perjantaina herkutellaan makkaralla ja hapankaalilla.

Lisää valmiita arkipäivien ruokalistoja löydät täältä.

Maanantai

Kesäkurpitsa-fenkolisosekeitto


Tiistai

Papusalaatti


Keskiviikko

Savukalasalaatti ja caesarkastike

Torstai

Vihannespyttis


Perjantai

Hapankaalia ja paistettuja bratwurstia

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt