Grillauksen Suomen mestari kruunattiin – kertoo nyt, mikä voisi olla seuraava grilliklassikko

rac

Julkaistu:

Grilliruoka
Mestari kertoo myös mokan, jonka tekemistä kannattaa välttää.
Grillauksen Suomen mestariksi kruunattiin lauantaina Helsingin kansalaistorilla jyväskyläläinen Maria Åhman.

Åhman oli mukana kisassa jo kolmannen kerran. Se sanoi toden – voitto on käynyt lähellä muinakin vuosina, mutta nyt se osui. Finaalin toisessa osassa grillattiin teemalla surf and turf. Pakollisina raaka-aineina oli jättikatkaravut ja naudan entrecote.

Åhman pokkasi Lidlin järjestämässä kisassa 10 000 euron palkinnon. Voitto menee toista vuotta putkeen Jyväskylään, sillä viime vuonna potin vei Åhmanin sisko.


Voiton julistuksen jälkeen Åhman kertoo Ilta-Sanomille kesän grillausvinkkejä.

– Grillaan tosi paljon ihan fiiliksen pohjalta. Olen tällainen hulluttelija, Åhman kertoo.
  • Katso pääkuvan paikalta olevalta videolta, kuinka Åhman kokkaa finaalissa hatusta keksimänsä grillivinkin.
Esimerkiksi lauantain ensimmäisessä finaalissa Åhman muusasi raakamakkaran massaksi ja kääri massaa kevätkaaliin. Rullia hän grillasi kymmenen minuuttia.

– Keksin sen hatusta siinä finaalissa, hän kertoo.

Toinen hänen antamansa vinkki liittyy kasvisruokabuumiin. Grillillä kasvisruuan kokkaamisessa on rajattomat mahdollisuudet. Tuore mestari vinkkaa, että perinteisen pekoniin käärityn herkkusienen sijasta voikin kääriä vaikkapa tofun munakoisoon. Lopuksi tekele kannattaa glaseerata.

Kysyttäessä mokaa, jonka tekemistä Åhman välttää grillatessa, vastaus on selvä.

– Pyrin aina siihen, että pääraaka-aine on oikean kypsyistä. Ajoitus on tärkeää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt