Alkukesän ihanimmat vohvelit tulevat tässä

Julkaistu:

Soppa365
Alkukesän suolaiset vohvelit höystetään nokkosilla vihreäpilkullisiksi.
Kun teet vohveleita, nokkosten käsittelyn ehtii hyvin hoitaa taikinan turvotessa. Ne keitetään nopeasti ja niistä puristetaan turha vesi pois. Keittämisen jälkeen nokkoset eivät pistele.

Nokkossilpun voi lisätä taikinaan vaikka hetkeä ennen paistamista.

Näiden vohveleiden pohjana on perustaikina, joka kohoaa rapeaksi leivinjauheen ansiosta. Jos haluat rikastaa taikinaa muullakin kuin nokkosilla, voit korvata ½ dl jauhoista ¾ dl:lla graham- tai kaurajauhoja ja huiskaista joukkoon ruokalusikallisen leseitä.

Katso namivohveleiden ohje Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt