Perheenäiti Tea yhdisti pannarin ja makaronilaatikon – eikä pettämätön resepti jää tähän

Pannarin sekaan voi upottaa myös ylijääneet laatikot, kastikkeet ja keitot.

9.6.2019 16:03

Orimattilassa asuvalla Tea Ihamäki-Kaijalla on takataskussaan pettämätön resepti niitä päiviä varten, kun perheen jo syötyä ruokaa jää yli.

Hän näet upottaa ruuanjämät yllättävään leipomukseen: pannukakkuun.

– Kun lapset olivat pieniä, eivät he yhtään ihmetelleet vaan söivät hyvällä ruokahalulla. Nyt, kun jälkikasvu on jo varttunut vähän vanhemmaksi, on hämmästelty, että eivät muiden äidit tätä tee, Ihamäki-Kaija kertoo.

Keittoliemikin käyttöön

Ensimmäisen kerran Tea muistaa kokeilleensa pannukakkua jo 14 vuotta sitten, kun hänestä tuli äiti.

– Oli vaikeaa arvioida, minkä verran ruokaa tehdä, ja aina sitä sitten tuli liikaa. Tuntui hölmöltä heittää ruokaa roskiin, eikä huvittanut toisaalta syödä montaa päivää samaa pöperöä, Tea muistelee.

– Hetken pähkäilin, ja jotenkin keksin kokeilla laittaa jämät pannaritaikinan sekaan. Silloin taisi olla jauhelihakastiketta ainesosana – ja hyväähän siitä tuli!

Jämäpannari on jäänyt perheen ruokalistalle. Yleisimmät ruuat, joita Tea sekoittaa taikinaan, ovat makaroni-, kinkku- ja jauhelihalaatikko.

– Kastikkeet, kuten kana- ja jauhelihakastike, menevät kanssa, ja riisiäkin voi laittaa mukaan. Samoin keittojen loput, ja liemellä voi korvata osan pannarin maidosta, Tea ohjeistaa.

Jos ruokaa jää yli, Tea tietää mitä tehdä – tarvitaan vain pannariainekset.

”Teillä on taas sitä kanakastikepannaria!”

Resepti on itsessään yksinkertainen, ja sitä voi muokkailla mielensä mukaan.

– Teen siis ihan tavallisen pannaritaikinan ilman sokeria. Litra maitoa, noin 5,5 desilitraa jauhoja ja neljä munaa. Tosin silloin, kun tekee kastikkeiden lopuista, kannattaa lisätä kananmunia ettei jää löysäksi, Tea neuvoo.

Sitten mausteita oman maun mukaan, ja ruuanloput heitetään taikinan sekaan. Sekoitetaan ja pistetään uuniin, ja valmista on.

Teaa itseään hämmentää, että esimerkiksi Facebookin Kotiruokaryhmässä hänen reseptinsä herätti niin paljon keskustelua. Monikaan ei ole tuntunut tehneen pannukakkua tällä tavoin.

– Luulin, että tämmöinen pannari on ihan perusjuttu joka perheessä, mutta ei ilmeisesti! Muistan kyllä, kun kerran lapsen kaveri tokaisi, että taasko teillä on sitä kanakastikepannaria, perheenäiti naurahtaa.

Ihamäki-Kaijan perheessä jämäpannukakku maistuu kaikille, niin vanhemmille kuin viidelle lapsellekin. Myös elokuussa syntyvä tulokas pääsee herkun makuun aikanaan.

– Ja kyllä meillä syödään ihan tavallistakin pannaria hillolla ja kermavaahdolla, Tea lisää.

Tean pannarissa on ylijäänyttä maissi-makaronilaatikkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit