Rahkaletut kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla – kesän ihanin herkku on tässä - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kesän ihanimmat letut tulevat tässä! Näihin ei voi olla rakastumatta

Kesäaamuihin kuuluu ihana rauhallisuus ja nautinnollisuus. Miltä tuntuisikaan aloittaa aamu tuoreilla letuilla?

9.6.2019 13:09

Lettutaikinan valmistaminen ja paistaminen käy nopeasti, varsinkin kun kyseessä ovat perinteiset rahkaletut eli syrnikit.

Syrnikit ovat proteiinipitoisia ja herkullisia. Letut voi syödä sellaisenaan tai tehdä niistä vielä herkullisempia valitsemalla omat suosikkitäytteet lettuihin.

Tuoreet marjat täydentävät näitä herkkuja entisestään. Kun pääsemme kesää hieman pidemmälle, voi marjat käydä poimimassa vaikka lähimetsästä suoraan lautaselle.

Rahkaletut eli syrnikit

(noin 10 kpl)

Rahkaletut

1 prk (250 g) maitorahkaa

3 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

1/2 tl suolaa

Paistamiseen

voita

Täytteeksi

hilloa

kermavaahtoa

tuoreita marjoja

Valmistusohje

  1. Sekoita maitorahka ja kananmunat keskenään. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja suola. Sekoita lettutaikina tasaiseksi.

  2. Paista rahkaletut pienellä paistinpannulla tai lettupannulla. Laita kuumalle pannulle pieni nokare voita. Kun voi on hieman ruskistunut, lisää pannulle noin 1/2 dl lettutaikinaa.

  3. Levitä taikina pannulle ja paista lettu ensin toiselta puolelta kauniin ruskeaksi. Käännä lettu ja paista vielä toinen puoli samaan tapaan.

  4. Tarjoile letut kermavaahdon, hillon ja tuoreiden marjojen kanssa, tai valitse omat suosikkitäytteesi letuille.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit