Täydellinen ohje huippukokilta: Näin possunfilee grillataan mehukkaaksi - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Täydellinen ohje huippukokilta: Näin possunfilee grillataan mehukkaaksi

Julkaistu: 10.6.2019 7:00

Grillaatpa possua tai nautaa, parhaita paloja grilliin ovat rasvaiset osat, koska sulaessaan rasva mehevöittää lihaa. Vähärasvainen filee sen sijaan paistuu helposti kuivaksi.

Suurin syy ei kuitenkaan ole lihan vähärasvaisuudessa, vaan siinä, että kypsennämme lihaa yleensä liian kauan. Michelin-tason kokki Jouni Toivanen tietää kuinka possun sisäfilee kypsennetään täydellisen meheväksi.

Helpoin tapa pitää silmällä kypsyyttä on paistolämpömittari, mutta ilman sitäkin pärjää, kun kääntelee fileetä minuutin välein. Fileen alkaessa tuntua napakalta mutta ei vielä jäykältä se siirretään vetäytymään. Tähän kuluu possufileen paksuudesta ja grillin lämpötilasta riippuen 10–20 minuuttia.

– Evira suosittelee edelleen kypsentämään sianlihan 70-asteiseksi. Syynä suositukseen on trikinelloosi, joka on tavattu Suomessa ihmisessä viimeksi 1970-luvulla. Tutkimusten mukaan trikiini kuitenkin kuolee jo 61 asteessa yhdessä minuutissa, ja 62 asteessa se elää enää sekunnin, selostaa Toivanen.

Katso ohje Sopasta.

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit