Helppo ja nopea mansikka-raparperipiirakka – loihdi vaikkapa yllätysvieraille

Julkaistu:

Pullahiiri
Raparperisato on parhaimmillaan, joten nyt on hyvä aika leipoa erilaisia raparperileivonnaisia.
Tässä mansikka-raparperipiirakan reseptissä voit käyttää mansikat joko tuoreina tai pakastettuina. Suosittelen pitämään tämän mielessä, jos tarvitset vaikkapa yllätysvieraille tarjottavaa.

Reseptillä valmistuu helposti pellillinen piirakkaa, ja piirakka on valmiina herkuteltavaksi noin 50 minuutissa. Samaa reseptiä voi muunnella käyttämällä täytteessä eri marjoja tai hedelmiä. Piirakka maistuu erinomaisesti lämpimänä heti paistamisen jälkeen, mutta se on herkullista myös jäähtyneenä.


Voit halutessasi tarjoilla piirakan vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Mitä pienempi uunipelti sinulla on käytössäsi, sitä paksumman piirakan saat tehtyä.

Jos sinulla on käytössä huomattavasti suurempi uunipelti kuin ohjeessa, tarkkaile piirakan kypsymistä paiston aikana. Paistoaika saattaa olla isompaa uunipeltiä käyttäessäsi hieman lyhyempi, koska piirakka on ohuempi.

Herkullinen mansikka-raparperipiirakka

Pohja

8 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

4 1/2 dl sokeria

4 1/2 dl kerma-maitoa

2 kananmunaa

200 g voita

250 g raparperia

250 g mansikoita

Murukerros

60 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria


Valmistusohje

  1. Sulata pohjaan tarkoitettu voi. Sekoita kaikki pohjan kuivat ainekset kulhossa keskenään.
  2. Lisää joukkoon kermamaito, munat sekä sulatettu voi. Sekoita taikina kunnolla sekaisin ja levitä uunipellille (noin 30 x 40 cm) leivinpaperin päälle.
  3. Pese ja pilko raparperi pieneksi. Pilko myös mansikat. Jos käytät pakastemansikoita, saat ne pilkottua parhaiten kohmeisina. Ripottele raparperit ja mansikat piirakkapohjan päälle.
  4. Valmista murukerros mittaamalla kulhoon pehmeä voi, vehnäjauho ja sokeri. Nypi ainekset käsin tasaiseksi muruksi. Ripottele muru marjojen ja raparperin päälle.
  5. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40 minuutin ajan. Vinkki! Kerma-maitoseoksessa noin puolet nesteestä on kermaa ja puolet maitoa.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt