Ihanan mehevä herkku, joka sopii monelle: mokkapalat ilman maitoa ja kananmunaa!

Julkaistu:

Pullahiiri
Jos järjestät juhlia ja mietit tarjottavaa erikoisruokavaliota noudattaville, tässä on ihana ja helppo vaihtoehto.
Tulevalla viikolla koululaiset jäävät kesälomalle ja on aika juhlistaa mennyttä lukuvuotta.

Monen lapsen ja aikuisen lempileivonnainen on tuttu ja turvallinen herkkuleivos, mokkapala. Tästä löydät herkullisen ohjeen vegaaneihin mokkapaloihin. Tämä resepti sopii moneen erityisruokavalioon, joten tällä voit yllättää vaikka vegaanisella ruokavaliolla olevat ystäväsi.


Erityisruokavalion leivonnaisia valmistettaessa pitää aina olla tarkkana, että valitut raaka-aineet eivät sisällä allergiaa aiheuttavia ainesosia. Tarkista aina tuotteiden myyntipakeista ainesosalistat.

Vegaaniset mokkapalat (maidoton ja munaton)

Pohja:

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl sokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

50 g maidotonta margariinia

1 1/2 dl keitettyä kahvia

Kuorrute:

1/2 dl keitettyä kahvia

50 g maidotonta margariinia

2 tl vaniljasokeria

1 rkl kaakaojauhetta

noin 4 dl tomusokeria

vegaaneja strösseleitä tai kookoshiutaleita


Valmistusohje

  1. Mittaa pohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään.
  2. Sulata rasva ja sekoita se yhdessä lämpimän kahvin kanssa. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (noin 20 cm x 25 cm) vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15–20 minuutin ajan.
  4. Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrute lämmittämällä rasva ja keitetty kahvi keskenään kattilassa niin, että rasva sulaa. Lisää seoksen joukkoon vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
  5. Sekoita ja lisää tomusokeria vähitellen, koko ajan sekoittaen.
  6. Kun seos on jämäkkää, mutta kuitenkin helposti levittyvää, levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle.
  7. Ripottele lopuksi strösselit tai kookoshiutaleet mokkapalojen päälle. Koristeiden ripotteleminen kannattaa tehdä ripeästi, koska kuorrutteen pinta jähmettyy nopeasti.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt