Onko tiskiallas pinttynyt ruskeaksi? Liisan täsmäkonsti toimii siihen

Julkaistu:

Keittiöniksit
Liisa Leinonen antoi hyvän ohjeen pinttyneen tiskialtaan putsaamiseen.
– Hurahdin Niksi-Pirkkaan jo ala-asteella, ja siitä asti olen keräillyt parhaita ideoita omaan ja toisten arkeen, 31-vuotias Liisa Leinonen kuvailee Arjen ytimessä -blogissaan.

Yksi Leinosen ohjeista on täsmävinkki hyvin arkiseen asiaan: kuinka saada ruskeaksi pinttynyt tiskiallas säälliseen kuntoon? Pinttyneen lian irrottamiseen tiskialtaasta ei aina riitä pelkkä saippua ja vesi.

Monissa vastaavissa ohjeissa kerrotaan ruokasoodan tepsivän pinttyneeseen likaan. Se onkin toimiva, hyvä ja ennen kaikkea myrkytön puhdistusaine moneen keittiössä syntyvään liikaan.

Liisa Leinosella on myös toinen hyvä keino puhdistaa tiskiallas.

– Ripottele altaaseen pyykinpesujauhetta ja suihkuttele suihkupullolla kosteaksi. Odota noin 15 minuuttia ja harjaa allas puhtaaksi. Helppoa ja nopeaa, hän kirjoittaa.

Luonnollisestikaan samaa harjaa, jolla pyykinpesuainetta on käytetty, ei pidä käyttää astioiden pesemiseen.

Happamat aineet eivät sovi

Teräspinnoilla käytettävien puhdistusaineiden osalta kannattaa katsoa puhdistusaineen tuotesisältöä.

Jotta teräspinta säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä, alle 6 pH-arvoa sisältäviä pesuaineita ei pidä jatkuvasti käyttää teräspinnoilla, ruostumattomia terästuotteita myyvä Stala kertoo verkkosivuillaan. Yrityksen sivuilla kerrotaan, että liian happamat pesuaineet saattavat vaurioittaa teräksen pintaa kuivuttuaan.

Älä käytä hankaavia välineitä tai aineita, Martat muistuttavat sivuillaan teräspintojen putsaamiseen liittyen.

Stalan sivuilla kerrotaan lisäksi, että ruostumaton teräs kannattaa aina kierrättää, sillä se sisältää arvokkaita alkuaineita, kuten nikkeliä ja kromia. Teräksestä valmistetaan uutta terästä.

Lähteet: Arjen ytimessä, Martat.fi, Stala.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt