Ihanat jälkkäriherkut, jotka voi tehdä nopeasti pienessä mökkikeittiössäkin

Julkaistu:

Pullahiiri
Nämä leivonnaiset valmistuvat nopeasti ja sopivat niin kesämökin, kuin kevään juhlienkin kahvipöytään.
Mökkikausi on alkamassa ja samaan aikaan kevään juhlakausi kiihtyy.

Tämä herkullinen resepti sopii erinomaisesti sekä kesämökin kahvipöytään, että kevään juhlien tarjoilupöytään. Nyt on myös hyvä aika keitellä viime vuoden marjat hilloksi, jotta saat mahdutettua tulevan kesän marjasadon pakastimeen. Samalla saat tehtyä näihin leivonnaisiin täytteeksi ihanan makuiset hillot.

Nämä leivonnaiset ovat nopeita valmistaa, koska leivospohjat valmistuvat valmiista voi- tai torttutaikinalevyistä ja täytteenä toimii täyteläinen kermavaahto sekä makea hillo. Helppojen raaka-aineiden ansiosta leivonnaiset voi valmistaa myös pienessä mökkikeittiössä.


Vispikerma vaahtoutuu helposti myös käsivispilällä vatkaamalla, joten et tarvitse täytteiden valmistamiseen välttämättä edes sähkölaitteita.

Helpot ja nopeat hilloleivokset (16 kpl)

4 voi- tai torttutaikinalevyä

1 kananmuna

raesokeria, mantelilastuja tai pähkinärouhetta

Täyte:

3 dl vispikermaa

2 rkl sokeria

marjahilloa

tomusokeria

tuoreita marjoja


Valmistusohjeet

  1. Nosta torttutaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa jokainen torttutaikinalevy neljäksi kolmioksi.
  2. Laita kolmiot kahdelle uunipellille leivinpaperien päälle.
  3. Riko kananmuna kuppiin ja sekoita haarukalla. Voitele taikinakolmiot kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja, raesokeria tai pähkinärouhetta.
  4. Paista taikinakolmiot 200 asteessa noin 10-15 minuutin ajan, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja kypsyneet sisältä. Anna niiden jäähtyä ennen täyttämistä.
  5. Halkaise paistetut leivokset kahteen osaan.
  6. Vaahdota kerma ja makeuta sokerilla.
  7. Levitä alaosan päälle hilloa ja pursota sen päälle kermavaahtoa.
  8. Nosta yläosa kermavaahdon päälle ja viimeistele valmiit leivonnaiset tomusokerilla.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt