Hannan litistetyt uuniperunat on mahtavan maukas ruoka – ohje on todella helppo

Julkaistu:

Perunaruoka
Litistetyt uuniperunat feta-jogurttikastikkeessa on hyvä lisuke. Ne maistuvat myös sellaisenaan.
Ruoan ammattilainen, sisällöntuottaja ja valokuvaaja Hanna Hurtta kirjoittaa suosittua Hannan Soppa -blogia.

Viime kesänä hänen bloginsa suosituksi ohjeeksi nousi ihanan simppeli perunaruoka. Se on ajankohtainen nytkin, sillä se on täydellinen alkukesän tarjottava. Ohje on suunniteltu varhaisperunoista.

– Ihana, ihana peruna! Parhaimmillaan peruna on kesällä suoraan maasta nostettuna ja napakaksi keitettynä, mutta kyllähän tuosta monipuolisesta pallerosta saa taiottua vaikka minkälaisia ruokia, Hanna Hurtta kirjoitti reseptinsä alustukseksi.

”Maistuu tenavillekin”

Tässä ohjeessa varhaisperunat keitetään, litistetään haarukalla hajalle ja paistetaan uunissa. Litistäminen vaikuttaa niin, että perunat paistuvat reunoiltaan todella rapeiksi.

Maukas ja raikas kastike viimeistelee herkun. Se valmistetaan fetasta, turkkilaisesta jugurtista ja tuoreista yrteistä.

Hanna suosittelee litistettyjä uuniperunoita grilliruokien lisukkeeksi tai sellaisenaan.

– Ja maistuu muuten myös tenaville, Hurtta kirjoittaa.

Litistetyt uuniperunat ja feta-jogurttikastike

600 g (varhais-)perunoita

suolaa

oliiviöljyä

Feta-jogurttikastike:

2 dl turkkilaista jogurttia

100 g fetaa

1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. minttu, basilika, korianteri, persilja...)

½ sitruunan mehu

suolaa & mustapippuria

sitruunan kuorta

Valmistusohjeet

  1. Pese perunat huolella ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Siirrä uunivuokaan ja litistä haarukalla perunat hajalle.
  3. Lorauta päälle oliiviöljyä ja paista 250 asteessa noin 10–15 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä ja rapeutta.
  4. Tee feta-jogurttikastike. Sekoita jogurtin joukkoon murusteltu feta, hienonnetut yrtit ja sitruunan mehu.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Levitä kastike paistetuille litistetyille perunoille ja raasta päälle sitruunan kuorta.
  7. Tarjoile heti.
Resepti: Hannan Soppa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt