Pipsa Hurmerinnan taivaallinen pastakastike surautetaan tehosekoittimessa – keitä vain pasta ja nauti

Julkaistu:

Arkiruokaohje
Tästä ruoasta ei makuja puutu.
Viime viikolla ilmestyi uusi ruokakirja, johon on kerätty 13 kokin reseptejä ja heidän ruokafilosofiansa.

Naisten vuoro – reseptejä mestarikokeilta (Cozy Publishing 2019) nostaa esiin miesvaltaisen alan naispuolisia tekijöitä.

Kerroimme kirjasta viime viikolla.
Ohjeensa kirjaan antoi myös keväällä avatussa ravintolassa keittiömestarina toimiva Pipsa Hurmerinta.

– Jos et pelkää seuraavaa työtäsi kuollaksesi, et ole tähdännyt tarpeeksi pitkälle, kirjassa esitelty Hurmerinnan motto kuuluu.

Kerroimme Hurmerinnan uudesta työstä alkuvuodesta: Pipsa Hurmerinta sai yllättävän työtarjouksen juuri oikealla hetkellä: ”Nyt elän unelmaani”

– Voisi myös hyvin sanoa, että ei uskalla. Minulle se ei ole kuitenkaan ollut koskaan vaihtoehto. Jos jokin asia on minua pelottanut, olen nimenomaan juuri siksi halunnut tehdä sen, hän sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Naisten vuoro -kirjassa on Pipsa Hurmerinnan todella herkullinen pastaohje. Sen tekeminen on helppoa ja nopeaa: kaikki kastikkeen ainekset surautetaan tehosekoittimessa, kuten pesto.

Keitä vain pasta ja superherkullinen ruoka on valmis.

Manteli-pistaasi minttupestopasta

kourallinen (n. 1 dl) tuoretta minttua

kourallinen (n. 1 dl) tuoretta basilikaa

kourallinen (yhteensä n. 1 dl) manteleita, pinjansiemeniä ja kuorittuja pistaasipähkinöitä

pieni kourallinen (n. 100 g ) kirsikkatomaatteja

n. 1 dl oliiviöljyä

n. 3 rkl tryffeliöljyä

n. 1 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa

suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

400 g tagliatelle-nauhapastaa

n. 2 dl parmesaanijuustolastuja

Valmistusohjeet

  1. Murskaa kaikki kastikeainekset huhmareessa tai tehosekoittimessa.
  2. Tarjoile (pakkauksen ohjeen mukaan keitetyn) pastan kanssa.
  3. Viimeistele annokset parmesaanilastuilla.
Lähde ja resepti: Ulla-Maija Lähteenmäki & Viola Virtamo: Naisten vuoro – reseptejä mestarikokeilta (Cozy Publishing 2019)


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt