Pullahiiren mahtavan voileipäkakun ohje kannattaa ottaa talteen – nopeampi valmistaa kuin perinteinen

Julkaistu:

Pullahiiri
Jos suunnittelet keväälle tai kesälle juhlia, tämä voileipäkakku on herkullinen ja näyttävä tarjottava.
Voileipäkakut ovat taas nousseet suureen suosioon viime vuosien aikana. Kasatessasi voileipäkakut erimuotoisiin vuokiin, saat vaihtelua perinteiselle suorakaiteen muotoiselle voileipäkakulle. Tämä alla oleva voileipäkakku on kasattu pyöreään kakkuvuokaan ja se on valmistettu hyydyttämällä.

Maku on sama kuin perinteisessä kinkkuvoileipäkakussa. Hyydyttämällä täytteen voileipäkakun täytekerroksesta saa tehtyä tavallista paksumman. Näin jokaisessa annospalassa on enemmän herkullista täytettä.

Tämän tyyppinen voileipäkakku on huomattavasti nopeampi valmistaa ja koristella kuin perinteinen monikerroksinen voileipäkakku.

Kakun runsaan salaattikoristelun vuoksi juhlapöydässä ei tarvitse olla erillistä salaattia tarjolla. Hyydytetyn voileipäkakun pohjaan suosittelen käyttämään tuhtia ruisleipää, joka tukee hyvin kakun makukokonaisuutta.


Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku

5 kpl ruisleipäsiivua (esimerkiksi Real)

400 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g ruohosipulituorejuustoa

150 g ranskankermaa

300 g palvikinkkua siivuina

60 g suolakurkkuja

3 liivatelehteä

1/2 dl lihalientä

mustapippuria

(öljyä)

Koristeluun:

1 salanova-salaatti tai pehtoorin salaatti

tomaattia

kinkkusiivuja

juustosiivuja

herneenversoja

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa leipäsiivuista ohuelti reunat pois. Laita leivät leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen.
  2. Murusta leivät koneella hienoksi muruksi. Lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa. Sekoita massa sekaisin.
  3. Voitele kevyesti öljyllä noin 22 senttimetrisen irtopohjavuoan reunus. Laita reunus suoraan tarjoiluastialle ja painele leipämuru vuoan sisään tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Valmista täyte laittamalla liivatelehdet likoon kylmään veteen. Mittaa leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen kinkkusiivut, suolakurkut sekä loput maustamattomat tuorejuustot. Pyöräytä massa kunnolla sekaisin, jotta massasta tulee tasaista.
  5. Mittaa toiseen kulhoon ruohosipulituorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa ne hyvin sekaisin.
  6. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatteet nesteeseen. Anna liivatenesteen jäähtyä muutaman minuutin ajan, seosta sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ruohosipulituorejuusto-ranskankermaseokseen koko ajan sekoittaen.
  7. Yhdistä ruohosipulituorejuustoseos ja kinkkuseos keskenään. Mausta mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi ja kaada täytemassa pohjan päälle.
  8. Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyvin suojattuna ja anna hyytyä vähintään neljän tunnin ajan, mielellään yön yli.
  9. Nosta reunus pois kakun ympäriltä. Leikkaa salaatista multainen kanta pois, mutta jätä suojamuovit salaatin ympärille.
  10. Pese salaatti huolellisesti. Anna suojamuovin olla salaatin ympärillä tukena, jotta salaatti pitää muotonsa. Nosta salaatti huuhtelun jälkeen kuivumaan keittiöliinan päälle ylösalaisin.
  11. Nosta hetken kuivunut salaatti varovasti pois suojamuovista. Aseta salaatti keskelle kakkua ja anna salaatinlehtien levittäytyä kauniisti kakun päälle.
  12. Leikkaa pestyistä tomaateista koristeita. Rullaile kinkkusiivuista sekä juustosiivuista rullia salaatinlehtien väliin. Laita vielä halutessasi muutamia herneenversoja salaatin väleihin.
  13. Tarjoile voileipäkakku kevään tai kesän juhlapöydässä!

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen on aloittanut uuden Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstan, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt