Herkut äitienpäivän brunssiin – huikea lettukakku maistuu kaikille

Julkaistu:

Elämän makuja
Jos äiti saisikin äitienpäivänä nukkua hieman pidempään ja herätettäisiin vasta brunssin tuoksuihin?
Smoothie bowl on suloinen aamiaisherkku, koska sen koristeluun voi käyttää mielikuvitusta.

Shakshukasta ei voi olla pitämättä. Nyt se maustetaan italialaiseen tyyliin.

Brunssin kruunaa vaaleanpunainen lettukakku, joka maistuu koko perheelle.

Lettukakku

6 dl maitoa

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

hyppysellinen suolaa

nestemäistä elintarvikeväriä (tässä nestemäinen punainen)

2 dl jogurttia

4 dl kuohukermaa

3 rkl vaniljasokeria

100 g vadelmia

1 granaattiomena

Kuvan kakun letut on tehty 15 sentin paistinpannulla. Isommalla pannulla tulee hieman matalampi kakku. Voit myös tehdä lettuleivoksia pikkulettupannulla.

Valmista lettutaikina. Vatkaa maito, munat, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi ja anna tekeytyä kymmenisen minuuttia.

Sekoita joukkoon haluamaasi elintarvikeväriä, kunnes väri on mieluisa. Paista letut voissa ja pinoa ne lautaselle odottamaan. Jäähdytä letut täysin jääkaapissa. Jos on kiire, levitä letut laakealle astialle tai jaa ne useaan pieneen kasaan, jotta ne jäähtyvät nopeammin. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon jogurtti ja sokeri.

Levitä täytettä lettujen päälle tasaisesti, muodostaen jämäkän lettutornin. Täytettä ei kannata laittaa paksulti, jotta kakku pysyy kasassa. Säästä hieman täytettä koristeluun. Laita jääkaappiin tekeytymään. Puolita granaattiomena ja revi puolikkaat auki, jotta siemenet paljastuvat ja ne saa helposti irti. Koristele kakku lopulla täytteellä, vadelmilla ja granaattiomenan siemenillä.

Valmistusaika: 60–75 minuuttia

Annoksia: 6–8

Shakshuka italialaisittain



1 iso sipuli

4 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

3 rkl tomaattipyreetä

380 g papuseosta purkissa tai muita papuja

240 g kokonaisia kirsikkatomaatteja (kokonaiset tavallisetkin käyvät)

200 ml paseerattua tomaattia

2 tl oreganoa

0,5 tl suolaa

mustapippuria

1 ruukku timjamia

1 ruukku lehtipersiljaa

4 kananmunaa

valkosipulipatonkia

Kuori ja leikkaa sipuli reiluiksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna oliiviöljy tilavassa paistinpannussa, lisää keltasipulit ja kuullota hetki. Lisää tomaattipyree ja valkosipulit ja kuullota. Kaada joukkoon kirsikkatomaattisäilyke, kuumenna ja lisää joukkoon valutetut pavut. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Hienonna pari oksaa timjamia ja puolet lehtipersiljasta ja sekoita joukkoon. Kun seos on kiehuvaa, riko päälle kananmunat.

Laske lieden lämpötila miedolle ja anna munien kypsyä. Voit nopeuttaa kypsymistä kannen avulla, mutta varo, etteivät keltuaiset kypsy liikaa. Ripottele päälle vielä lehtipersiljaa.

Tarjoa heti hyvän leivän kanssa.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 4

Smoothie bowl



1 l maustamatonta jogurttia

4 boysenmarja-mustikka-hedelmäsosepussia tai vastaavaa

3 banaania

1 rkl hunajaa

1 dl seesaminsiemeniä

pensasmustikoita

pakastekuivattuja vadelmia

Sekoita jogurtti, sose, hunaja ja banaanit sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi.

Kaada tarjoiluastiaan ja koristele seesaminsiemenillä, mustikoilla ja murskatuilla pakastekuivatuilla vadelmilla. Muutkin marjat ja siemenet käyvät, kunhan ne pysyvät smoothien pinnalla.

Valmistusaika: 10 minuuttia

Annoksia: 4



IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt